06. Okt
2012
17:00

Det Kongelige Bibliotek
Søren Kierkegaards Plads 1
København

Pelle Gudmundsen-Holmgreen-fejring

London Sinfonietta, Theatre of Voices

Den danske komponist Pelle Gudmundsen-Holmgreen fylder 80 år, og det fejrer Det Kongelige Bibliotek i samarbejde med SNYK og Musik i Syd med dette internationale gæstespil.

Til koncerten opføres udelukkende værker skrevet af Gudmundsen-Holmgreen specielt til London Sinfonietta og Theatre of Voices. Publikum kan bl.a. opleve en uropførsel af værket Prelude.

London Sinfonietta har eksisteret siden 1968. Det britiske kammermusikensemble er specialiseret i samtidsmusik og samarbejder ofte på tværs af genrer med blandt andet koreografer og videokunstnere.

Ved denne koncert arbejder London Sinfonietta sammen med Theatre of Voices, der er kendt som et af de mest fremtrædende vokalensembler i Europa. Ensemblet har turneret verden rundt, og har en gang tidligere besøgt Dronningesalen i 2009 med Stockhausens sjældent opførte værk ”Stimmung”. De er ledet af den prisvindende dirigent Paul Hillier. De to ensembler har til denne koncert arbejdet sammen om Gudmundsen-Holmgreens musik og vil spille hele syv af hans værker, deriblandt en uropførelse.

Koncerten er en del af festivalen Music Around

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK