03. Mar
2017
16:00

10. Mar
2017
16:00

17. Mar
2017
16:00

24. Mar
2017
16:00

31. Mar
2017
16:00

Skarridsøgade 9, 4550 Jyderup

Jacob Kirkegaard // Stigma / Rum/Klang

Lydgalleriet Rum/Klang genåbner i nye lokaler med fernisering, talk og udstilling af lydkunstneren Jacob Kirkegaard

Galleriet Rum/Klang genåbner i nye lokaler fredag den 3. marts med udstillingen ”Stigma” af den internationalt anerkendte lydkunstner Jacob Kirkegaard.

Værket ”Stigma” består af lyd og billedmateriale fra den japanske provins Fukushima, hvis atomkraftværk i 2011 blev ramt af en voldsom ulykke. I dag er store dele af området derfor ubeboelige, rømmede evakueringszoner.
Stigma tager tematisk afsæt i det moderne menneskes opfattelse af naturen som noget rart, roligt og rekreativt, og kaster lys på, hvordan naturens lyde afslører dens iboende utæmmelighed. På den måde er Stigma en kommentar på menneskets kultur, og dets sammenviklinger med naturen.

Jacob Kirkegaards virke er kendetegnet ved hans særlige interesse i sammenhængen mellem lyd og sted. Hans værker har blandt andet udforsket lyden af den smeltende indlandsis i Grønland, forladte områder i Chernobyl, muren mellem Israel og Palæstina. Han har tidligere udstillet på MoMA i New York, Mori Art Museum i Tokyo (med “Stigma”), og har for tiden en stor soloudstilling på ARoS i Aarhus.

I forbindelse med åbningen af udstillingen, vil kunstneren Jacob Kirkegaard give en kort artist talk om hans syn på sammenhængen mellem lyd og lydredigering, lyd og sted, mennesker og natur.

Udstillingen er åben hver fredag i marts måned kl 16-18, eller efter aftale. Læs mere

 

 

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK