24. Jun
2017
15:00

Thomas Jensens Allé
8000 Aarhus C

PANORAMA Festival // METTE NIELSEN DEBUT M.fl.

Kompositionsklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium inviterer til de studerendes afsluttende koncerter.

Her præsenterer en række af de nuværende studerende nogle af deres nyeste værker ved to koncerter. Publikum kommer til at opleve et spændende og mangfoldigt tværsnit af hvad der rører sige lige nu blandt unge komponister i Danmark. Næsten alle værkerne er fra 2016-2017, og musikken omfatter både solostykker, bl.a. for orgel og for saxofon, og værker for klavertrio eller stort ensemble.

Åbningskoncert: lørdag d. 24. juni kl. 15.00, Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus

Faces Ensemble og Trio Gemini spiller nye værker af Loïc Destremau, Jan Flessel, Lasse D. Hansen, Klavs Kehlet Hansen, Mette Nielsen og Eric Sutherland.

Eric Sutherland eksperimenterer med ni akkorder på det store koncertorgel i Symfonisk Sal, Klavs Kehlet Hansen eksperimenterer med elektronik og sologuitar, og Loïc Destremau eksperimenterer med solo-saxofon udsat for forhindringer. Mette Nielsen afsøger nye musikalske konturer med fem instrumenter, Lasse D. Hansen leger med kanon-begrebet i et ensemble, og Jan Flessel skaber natlige lyde med en klassisk klavertrio.

Alle komponisterne markerer med denne koncert afslutningen på enten deres bachelor-, kandidat- eller solistklassestudier ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Debutkoncert: lørdag d. 24. juni kl. 17.00, Rytmisk Sal, Musikhuset Aarhus

Århus Sinfonietta, Usmifka-koret og elever fra Rudersdal Musikskole opfører Mette Nielsens ”Sange når aftenklokken ringer”.

Med denne koncert markerer Mette Nielsen sin debut fra konservatoriets solistklasse. Bag koncertens titel gemmer sig i alt seks stykker, der afvikles uden afbrydelser, og som på hver deres måde indeholder minder fra komponistens opvækst. Blandt andet i form af en sang, hun komponerede som barn, og som nu indgår i en strygekvartet. Der indgår også legetøj, lommelygter og en kassettebåndoptager i koncerten.

Se det fulde program for PANORAMA Festival her.

---------

Faces Ensemble er et kollektiv af musikere og komponister med rødder på Det Jyske Musikkonservatorium. Ensemblet præsenterer nutidig musik i nye rammer, der gerne udfordrer vante forestillinger om musikopførelser og sceneoptræden.

Trio Gemini er en klassisk klavertrio (klaver, violin, cello) bestående af tre unge og dygtige musikere, der allerede har optrådt i flere musikforeninger og ved flere danske musikfestivaler.

Usmifka er et københavnsk kvindekor, der har specialiseret sig i bulgarsk a cappella kormusik. Korets repertoire spænder fra traditionel folkemusik til værker af nulevende komponister

PANORAMA Festival blev arrangeret første gang i 2015 af de komponiststuderende selv, og det er også de studerende der nu med årets festival får etableret PANORAMA Festival som en fast tradition i det aarhusianske musikliv, der forventes at vende tilbage hvert andet år.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK