14. Aug
2017
19:30

Thomas Jensens Allé
8000 Aarhus C

Ensemble Sirius // Rejsen gennem den nordiske natur

Fem unge kvinder fra Norden og Tyskland, fem instrumenter i en usædvanlig sammensætning og seks små video-sekvenser med nordiske komponister

Ved koncerterne spiller ensemblet helt ny musik, skrevet netop til denne turné og til ensemblets meget usædvanlige besætning: Saxofon, trompet, kontrabas, slagtøj og klaver. Hvert instrument har sine unikke muligheder og egenskaber, og det giver et stort spektrum af forskellige klang- og kombinationsmuligheder.

Musikken tager udgangspunkt i den nordiske natur, som altid har været med til at definere de nordiske lande, såvel forskelle som fællestræk. Ensemble Sirius har fået seks unge komponister fra Norden til hver at skrive et værk over temaet “den nordiske natur”, og efterfølgende har komponisterne og kvintetten samarbejdet for at videreudvikle musikken i fællesskab. De seks værker varer ca. 10 min. hver.

De seks komponister er med rundt på rejsen i form af små video-interview, som bliver vist i løbet af koncerterne og hvor hver komponist fortæller lidt om sit eget stykke. På den måde kommer publikum helt tæt på musikken, og koncerterne bliver både en musikalsk og en visuel rejse rundt i den nordiske natur.

De fem unge kvinder i Ensemble Sirius har mødt hinanden som studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium. De har et stærkt fælles ønske om at nå ud til et bredere publikum med ny, klassisk musik fra Norden. Ensemblet udforsker og eksperimenterer både med koncertformen og med de nye lyde, klange og effekter som ensemblets usædvanlige instrumentsammensætning kan give.

Musikerne i Ensemble Sirius er: Kristina Thede Johansen (Færøerne), saxofon, Sofie Brems Sørensen (Danmark), trompet, Agnes Holmberg Lundevall (Sverige), kontrabas, Ninna Morsing (Danmark), slagtøj og Frieda Funk (Tyskland), klaver. Tre af musikerne er stadig kandidatstuderende ved Det Jyske Musikkonservatorium, de to øvrige studerer pt. i Norge og Sverige.

De seks komponister på turneen er: Atli K. Petersen (Færøerne), Þurídur Jónsdóttir (Island), Arnannguaq Gerstrøm (Grønland), Lars Karlsson (Åland/Finland), Isac Broman (Sverige) og Mette Nielsen (Danmark). Mette Nielsen debuterede som komponist fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium i juni måned.

Koncerter i august:

Musikhuset Aarhus, kammermusiksalen, mandag d. 14. august kl. 19.30
KoncertKirken, Blågårds Plads i København, onsdag d. 16. august kl. 20.00
Brædstrup Kirke, mellem Horsens og Silkeborg, torsdag d. 17. august kl. 19.30

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK