22. Aug
2017
20:00

Blågårds Plads 6A
2200 København N

KoncertKirken // Kotos

Folkemusik fra et land der aldrig har eksisteret

KOTTOS er en progressiv folkemusikkvartet - de fire medlemmer (Bjarke Mogensen, Pernille Petersen, Christos Farmakis, Josefine Opsahl) mødtes omkring en fælles passion for det virtuose, det skæve, folkemusikken, og koblingen herimellem. Men KOTTOS’ instrumentale musik bærer ikke præg af traditionel folkemusik. Den kan bedst betegnes som folkemusik fra et land, der aldrig har eksisteret. 

Kombinationen af instrumenter er utraditionel. Fløjter i alle størrelser; fra den dybeste kontrabas til den højste sopranino. Et 17 kg russisk/Italiensk accordeon giver kraft og fylde i en nærmest symfonisk lyd. En cello danner bunden i ensemblet og farver lydbilledet med alternative spilleteknikker fra avantgardemusikken og den nordiske folkemusiktradition, mens bouzoukien, det umiskendeligt græske instrument fra mandolinfamilien, tilføjer en eksotisk lyd til ensemblet med sine gnistrende/varme 6 -og 10-strengede instrumenter. 

KOTTOS har taget sit navn efter et mytologisk væsen fra den græske mytologi. Han var søn af jorden, Gaia, og himlen, Uranus, havde 100 arme og 50 hoveder kendt for at være meget smuk, men meget farlig. Et vildt og mangefacetteret væsen, som går igen i kvartettens musik. 

Ved koncerten i KoncertKirken spiller KOTTOS musik fra debut-albummet, der vandt P2s lytterpris 2017 og præsenterer nye numre fra det seneste år.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK