23. Aug
2017
19:30

Rosenørns Alle 22
1970 Frederiksberg

DEBUTKONCERT ELISABETH NIELSEN // ©ARNAVAL

En anderledes og personlig debutkoncert med elektroakustiske scener efter musik af Robert Schumann, Elias Spricht og Roman Grygoriv

Inspireret af Robert Schumanns kunstneriske manifest kommer nu ©ARNAVAL – elektroakustiske scener over fire toner, med nykomponeret musik af Elias Spricht fra Østrig og Roman Grygoriv fra Ukraine.

Schumanns oprindelige mesterværk, Carnaval, forud for sin tid og i dag spillet til ukendelighed, genererer energi og danner nye strømninger.

På dette frugtbare grundlag implementeres nye elementer: Live electronics, styret af professor Wolfgang Musil fra Wien, videokunst leveret af den engelske instruktør Jake J. James og den ukrainske VJ Maria Volkova, samt præpareret klaver og toy piano.

Schumanns tanker føres videre ind i det 21. århundrede – tilbage til intellektuel leg og provokation.

Måske var det lettere for pianisten at spille værket som det er, hvilket hun med succes har gjort ved flere koncerter i Danmark, Tyskland, Italien og Østrig. Men Elisabeth Nielsen, der har tilbragt halvdelen af sin solistklasse i København, og den anden halvdel på musikuniversitetet i Wien, gør alt andet end at hvile på laurbærrene.

Og for dem der alligevel efterspørger et traditionelt koncertprogram, har hun indspillet en CD, der skal udgives til debuten.

Denne indeholder netop Schumanns Carnaval, samt værker af Beethoven og Carl Nielsen, indspillet i Konservatoriets koncertsal af producer Daniel Davidsen, og udgivet i samarbejde med Danacord.

Med andre ord er der lagt op til en anderledes og personlig debutkoncert, der samtidig åbner koncertsæsonen for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK

LINKS