27. Aug
2017
19:00

28. Aug
2017
21:30

Frederiksberg Slot, Søndermarken,
2000 Frederiksberg.

Cph Art Week // Tobias R. Kirstein

Komponist Tobias R. Kirsteins droner sætter Cisternernes underjordiske rum og den japanske arkitekt Hiroshi Sambuichs installation i spil

Kirsteins musik som fremføres på en specialbygget tonegenerator vil glide ind i cedertræets duft, spejlenes og mørkets fantasiæggende effekt og tilbyde en rumlig auditiv dimension, hvor publikum ved at bevæge sig i rummet kan finde de stående lydbølgers forskelligartede interferenser.

Kompositionen fremføres direkte fra tonegeneratoren som kører direkte ud i en række højttalere spredt ud i midten af Sambuichis installation. Hver enkelt højttaler afspiller en tone forskellig fra de andre, sådan at lægger man øret til den enkelte højttaler, vil man høre den rene tone, går man lidt væk, vil tonen blande sig med de andre toner i rummet.

Sambuichis omfattende installation i Cisternerne er inspireret af den shintoistiske helligdom Itsukushima, og derfor vil også Kirsteins komposition bevæge sig i de områder. Han baserer kompositionen i intervaller hentet fra japanske skalaer såsom Ryo og Ritsu og undersøger med dem de fysiske og psykiske territorier som Sambuichis installation inviterer til.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK