31. Aug
2017
19:30

Thomas Jensens Allé
8000 Aarhus C

Aarhus Festuge // Shiva Feshareki

Eksperimenterende britisk komponist Shiva Feshareki bruger Aarhus Symfoniorkester som pladespiller.

Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Festuge indleder et nyt treårigt samarbejde med både en Danmarkspremiere og en uropførelse, når den britiske komponist og DJ Shiva Feshareki bringer sit nyskabende værk O til Aarhus. 
Det akustiske og elektriske skaber bevægelse, når den eksperimenterende britiske komponist Shiva Feshareki bruger symfoniorkestret som pladespiller.
 
Udformet som en dynamisk duet mellem Feshareki og symfoniorkesteret udforsker koncerten lydens fysikalitet, og hvordan den integreres med andre fysiske fænomener som rum, bevægelse, tyngdekraft og arkitektur. Musikken udvikler sig i løbet af koncerten til en mere organisk og akustisk afsøgning af samme med fokus på åben resonans og naturlige harmonier i orkestrets instrumentering.
 
Lydens fysiske rejse afspejles også i musikernes placering på scenen i en cirkel rundt om Feshareki, hvilket tillader hende og dirigent Robert Ames at styre orkestret og tonernes bevægelse. Som en plade, der snurres rundt.
 
Resultatet er et svimlende og moderne orkesterværk, der udstikker den absolutte kant af ny klassisk musik. O har premiere i London kort før opførelsen i Aarhus, hvor det til gengæld er første gang i verden, det opføres med orgelimprovisation. 

Dirigent: Robert Ames
Solist: Shiva Feshareki, pladespillere
Solist: Kit Downes, orgel

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK