31. Aug
2017
(Hele dagen)

01. Sep
2017
(Hele dagen)

02. Sep
2017
(Hele dagen)

03. Sep
2017
(Hele dagen)

Torvet 15
6760 Ribe

Rued Langgaard Festival // diverse

Årets Rued Langgaard Festival fejrer Niels W. Gades 200 års fødselsdag med nye synsvinkler på Gades og Langgaards musik samt en Gade-uropførelse!

Rued Langgaard Festival hylder den excentriske og førhen oversete komponist Rued Langgaard f. 1893, hvis musikalske virke først blev anderkendt i slutningen af 1960’erne. I år er festivalens fokus på romantikken i Danmark i det 19. og 20. århundrede med værker af Niels W. Gade og selvfølgelig - Rued Langgaard.

Åbning med nyt arrangement af Elverskud

Til Rued Langgaard Festivals åbningskoncert er Elverskud i Ribe hovedværket. Uddrag af Niels W. Gades Elverskud opføres i et nyt arrangement ved Bo Gunge for Prinsens Musikkorps og i instruktion ved Esben Tange. Casper Schreiber står for den musikalske ledelse.

Uropførelser af både Gade og Langgaard

På festivalen kan du opleve en uropførelse af Gades Klavertrio i B-dur, et værk der skildrer en helt, som drager ud i verden. Værket er færdigkomponeret efter Gades skitser af Karl Aage Rasmussen. Samme aften kan du høre en uropførelse af Langgaards Afgrundsmusik, et værk om tilværelsens destruktive kræfter, som komponist Allan Graugaard Madsen har arrangeret for Esbjerg Ensemble.

Til festivalens afslutningskoncert kan du opleve endnu en uropførelse nemlig en strygeorkesterversion af Langgaards I Holmens Kirkes Kapel – Suk ved Gades Grav opført af Sønderjyllands Symfoniorkester. Det oprindelige værk af Langgaard har i øvrigt været forsvundet, men er for nyligt er dukket op igen. 

Drama-doku om Gade

Rued Langgaard Festivalen byder også på en dramadokumentarisk koncert, hvor baryton Simon Duus og pianist Berit Johansen Tange opfører Gades dramatiske Holger Danskes Sange, og Lars Egegaard Sørensen står for lysdesign.

Der er meget mere på programmet af både koncerter og foredrag.
Læs mere her.

-------------

Foto øverst, pressefoto Rued Langgaard Festival.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK