01. Sep
2017
21:00

Niels Hemmingsens Gade 10
1153 København K

Jazzhouse // Colin Stetson

Uhørte og sublime saxofon-klange

At være vidne til Colin Stetsons gennemmusikalske, fysiske og nærmest jordskælvsfremkaldende tilgang til saxofonen er en voldsom og sublim oplevelse, der uden problemer favner så forskellige genrer som jazz, klassisk minimalisme, ambient dronemusik, metal og meget mere.

Listen af fans og samarbejdspartnere er da også tilsvarende lang. At alle fra Lou Reed og Tom Waits til Bon Iver, Hamid Drake og LCD Soundsystem har inviteret Stetson til at samarbejde siger en del om hvilken respekt han nyder i mange dele af den musikalske verden. Stetson har også haft et længere og frugtbart samarbejde med violinist Sarah Neufeld.

På det seneste har Stetson været aktiv med en række ambitiøse projekter, bl.a. sammen med den fantastiske trommeslager Greg Fox (Liturgy, Zs m.fl.), som han arbejdede med på sidste års enestående musikalske genfortolkning af den polske komponist Henryk Góreckis ‘Symphony No. 3’ også kendt som ‘Symphony of Sorrowful Songs’. Med Greg Fox og en række andre ligesindede har han desuden søsat post-metal projektet Ex Eye, hvis debutalbum udkommer på Relapse i juni.

Men det er og bliver en helt særlig oplevelse at opleve Stetson helt solo på scenen med sin grandiose bas-saxofon, som han tvinger både melankolske og brutale lyde ud af, og som han formår at få til at lyde som alt fra klagende hvalsang til elektronisk dronemusik med en mesterlig brug af circular breathing-teknikker og en unik evne til at bruge rummets resonans.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK