14. Sep
2017
20:00

Øster Alle 1, 2100 København

Meyer / Ryberg / Christiansen // restart/refrain

Mikkel Meyer, Søs Gunver Ryberg og Jens B. Christiansen i audiovisuel koncert, som efterfølgende bliver en installation

Kan man genbesøge en koncert når musikerne for længst er gået? Og hvordan lyder det, når tre elektroniske musikere giver slip på den individuelle kunstneriske frihed for at lade den personlige koncert være en del af et fælles eksperiment? Det er nogle af udgangspunkterne for restart/refrain en koncert og installation, der i september kan opleves på ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation.

Når Mikkel Meyer, Søs Gunver Ryberg og Jens B. Christiansen (aka Rumpistol) torsdag den 14. september 2017 giver koncert i designkollektivet Obscuras videoscenografi på ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation optages lyd og billede og i de følgende dage transformeres koncerten til en fælles interaktiv installation.

Fra søndag den 17. september og den følgende uge kan koncertgængere og museets øvrige gæster genbesøge koncerten som installation. Scenografien er den samme, men musikernes performance er lagret som et turbulent ekko af det skete. Når en gæst træder ind på scenen genstartes koncerten i en interaktion med de tilstedeværende; lyd og billede er forskelligt alt efter hvor mange og hvordan gæsterne vælger at placere sig i rummet og kan indeholde elementer af alle musikernes live-set mikset til et fælles track.

At skabe alene, men sammen

De tre musikere er alle aktive på den elektroniske scene og arbejder derudover med installationer, kompositioner til forestillinger, performances og lyd til computerspil. I restart/refrain er de solister med hver deres personlige stil og præferencer, men også ansvarlige for den fælles lyd til installationen; de skaber med, men alligevel uafhængigt af ‘den anden’.

DJ med din krop

Med en åben form er restart/refrain i installationsfasen afhængig af publikums lyst til at lege med og udforske relationen mellem krop, lyd og rum. Konventionerne for begreber som koncert og installation er brudt op, for når gæsterne bevæger sig ind i installationen genstarter koncerten, og de er fri til at skabe deres egne unikke versioneringer ved at udvælge bestemte ruter eller ståsteder. Det er kroppens placering, der bestemmer hvad man hører, men også som publikum er der en egen og en fælles lyd – så er man alene må man vente til der kommer flere eller låne en statist, for når ’den anden’ træder ind, er intet mere det samme.

Koncert: restart/refrain koncert den 14. september kl 20:00.
Efterfølgende er fri adgang til installationen i museets åbningstid fra 17. – 23. September 2017.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK