14. Sep
2017
17:00

Dantes Plads 7
1556 København V

SLOW // EN AFTEN om passion

Sæsonens første Slow i anledning af Golden Days Festival

I anledning af Golden Days Festival inviterer Glyptoteket til sæsonens første Slow torsdag 14. september kl. 17-22. Aftenens tema er den altopslugende PASSION, og ser særligt nærmere på bryggeren Carl Jacobsens brændende lidenskab for kunst. Programmet står på passionerede talks, toner, særomvisninger og meget mere. Alt sammen i kunstens eget tempo: langsomt.

PASSION
Interesse, lidenskab eller mani? Et menneske opslugt af passion kan opnå ting som ingen troede muligt. Bryggeren Carl Jacobsen var en af 1800-tallets store industrimagnater, men hans egentlige passion var kunst. Jacobsen skabte en overdådig samling af både antik og moderne kunst og forærede den til borgerne i Danmark, da han byggede Glyptoteket og åbnede det som museum. Til sæsonens første Slow. ser Glyptotekets arkæologer, ægyptologer og kunsthistorikere nærmere på passion, når de aftenen igennem inviterer til perspektiverende nedslag i museets rige samling og arkitektur. Mød bl.a. Waage Sandø, Anakreon, Christine Buhl Andersen, Vincent van Gogh, Rune Skyum samt Karsten Ohrt.

G((o))ng Tomorrow på Slow
Festivalen G((o))ng tomorrow kuraterer til hver Slow en række lyd- og musikoplevelser, der taler sammen med aftenens tema. Målet er, at formidle Glyptotekets kunst og udstillinger på en ny og anderledes måde, og introducere publikum for en sanselig tilgang til det pågældende tema.

Oplev bl.a.:

BRYNJE
Brødrene Holger og Asger Hartvig står bag duo-orkesteret Brynje. Brødrene har en væsentlig rolle i Københavns miljø for eksperimenterende musik og performance. Deres særkende er deres finurlige krydsninger mellem genrer som jazz, barok og populærmusik. 

Brynje har til aftenen komponeret en komposition med titlen ’Selvet’, som opføres for venova, piano, stemmer og midi orkester, med integration af brevudvekslinger mellem Brygger Jakobsen og hans far. Kompositionen består af en instrumental meditation over selvets tema og dernæst en (passioneret) opsang til vores selv.

AUGUST ROSENBAUM
Oplev en helt særlig flygelperformance af den fremadstormende og albumaktuelle komponist og pianist August Rosenbaum. Gennem en improviseret performance for præpareret flygel, ændrer Rosenbaum instrumentets klang til nye dimensioner, ved at fastgøre forskellige objekter mellem eller på dets strenge. Rosenbaums musikalske samarbejder tæller bl.a. kunstnere som Quadron, Rhye, MØ, Nils Frahm, Sonic Youths Kim Gordon, Hotel Pro Forma og videokunstneren Jesper Just.

COCO O.
Cecilie Maja Hastrup Karshøj, bedre kendt som Coco O., er en af Danmarks mest populære sangerinder og sangskrivere. Hun er den del af duoen Quadron sammen med producer Robin Hannibal, der begge har en fortid i gruppen Boom Clap Bachelors. Coco synger natten ind fra Vinterhavens balkon, hvor hun akkompagneret af pianist August Rosenbaum bl.a. vil fremføre en fortolkning af Stevie Wonders ’They Won't Go When I Go’ 

Om G((o)ng Tomorrow
G((o))ng Tomorrow er en årligt tilbagevendende festival i København for ny, eksperimenterende musik og lydkunst på tværs af genrer og i mødet med andre kunstarter. G((o))ng Tomorrow arrangeres af SNYK – genreorganisationen for ny, eksperimenterende musik og lydkunst.

G((o))ng Tomorrow præsenterer en række af begivenheder i København i løbet af året, hvor festivalen samarbejder med arrangører på tværs af genrer og kunstarter om at præsentere spritnye musikalske genremøder og eksperimenter.

OM SLOW
Glyptoteket skal føles som et langsomt sted – et eftertænksomhedens rum. På udvalgte torsdage forstærkes den oplevelse, når museet i samarbejde med Gong Tomorrow og Carlsberg blænder op for et program, der går helt tæt på kunsten og dens væsentligste kvalitet: invitationen til fordybelse.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK