15. Sep
2017
18:30

16. Sep
2017
18:30

17. Sep
2017
18:30

Hesbjergvej 50, 5491 Blommenslyst, Danmark

Via Artis Konsort // Hesbjerg REVISITED

Mod.strøm-festivalen præsenterer en performance med nyskrevet kammermusik, vildtvoksende artisterier, lysinstallationer, store folkekor og smukke, elektroniske lydlandskaber

Via Artis Konsorts bidrag til Mod.strøm-festivalen er en musikinstallation, der har fået navnet Hesberg Revisited. Hesberg Revisited er en magisk rejse, der forgår over tre aftner på Hesbjerg Slot ved Blommenslyst. Som i et eventyr vækkes slottet til live i skumringstimen, mens mørket falder på. Publikum ledes gennem slottets små og store rum til en mangfoldig, sanselig fusion af nyskrevet kammermusik, vildtvoksende artisterier, lysinstallationer, store folkekor og smukke, skæve elektroniske lydlandskaber.

Hesberg Revisited spejler Hesbjerg Slots historie på flere punkter. Slottets arkitektoniske renæssancestil var en anakronisme, da det blev bygget sidst i 1800-tallet. I sidste halvdel af 1900-tallet var stedet præget af sin ejer Jørgen Laursen Vigs idealistiske projekter med højskolevirksomhed, fredsforskning og et smukt, men fejlslagent forsøg på at skabe et russisk nonnekloster. Det tager installationen op i et mangfoldigt, kunstnerisk miks af renæssanceelementer, fynsk og russisk kormusik og artister, der med poesi og humor på uforudsigelig vis udforsker slottets rum. Som publikum og lokal borger har man mulighed for aktivt at medvirke. Det kan enten være som korsanger eller dokumentarist. Det er nemlig sådan, at seancen også filmes. Både af ensemblets egne teknikere og af de publikummer, der kunne tænke sig at være med. Efterfølgende samles alle indtrykkene i en video. 

En del af Mod.Strøm-festival

Når Mod.Strøm-festivalen løber af stablen d. 8.-17. september, vil børn, unge og voksne få mulighed for at se og opleve alt lige fra ildspyende drager på Assensbanen over en musikalsk fortælling om sko på Polymeren til en musikdramatisk installation med nycirkus, lydbilleder og russisk kormusik på Hesbjerg Slot. Indtil nu er 33 projekter blevet udvalgt til at udgøre den kunstneriske og kulturelle rygrad i festivalen, som har til formål at vise det kreative potentiale, som Fyn og øerne rummer, samt at skabe en debat om områdets kulturelle og kulturhistoriske værdier og kvaliteter. Nitten ud af de 33 projekter vil blive afviklet på steder, som borgere har udpeget som værende glemte eller forladte, men fyldt med potentiale, mens de resterende 14 projekter er såkaldte pop-up projekter, der er strøet ud over de ni fynske kommuner, der deltager i festivalen. Fælles for de 33 kunst- og kulturprojekter er, at ambitionsniveauet er højt, og at mange af dem er publikumsinvolverende. Dertil kommer, at der er en stor kunstnerisk bredde i projektpuljen.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK