16. Sep
2017
20:30

Vestre Kirkegård, Vestre Kirkegårds Allé 15, 2450 København SV

Sydhavnens Kulturhus // SOMA & LIL

En unik musikalsk og visuel intim-oplevelse med den eksperimenterende danske cello duo SOMA & LIL i det gamle Østre Kapel på Vestre Kirkegård

Sydhavnens Kulturhus flytter ud af huset for en aften og ind i det gamle Østre Kapel på Vestre Kirkegård, hvor der venter en unik musikalsk og visuel intim-oplevelse med den eksperimenterende danske cello duo SOMA & LIL i centrum.

SOMA & LIL er to celloer, to stemmer, to forskellige verdener, som arbejder og eksperimenterer med effektpedaler, improvisation og komposition. De udforsker muligheder hvor det velkendte og det uhørte smelter sammen. Soma Allpass er klassisk uddannet cellist og Lil Lacy er rytmisk uddannet sanger. Mødet mellem den klassiske og rytmiske verden, samt forskellen imellem den uddannede og autodidakte tilgang til hhv. sangen og celloen hos de to musikkerer, skærper fantasien og skaber en unik musikalsk spænding og idérigdom. 

De to musikere har været og er aktive i en række forskellige orkestre som: Trains and Boats and Planes, Travelling Tribes, Klimaforandringer, Frk. Jacobsen og Valby Vokalgruppe. 

Soma & Lil søger løbende samarbejde med andre kunstnere som fx moderne danser Merete Smedegaard, filminstruktør Sylvia Nicolaides fra Kimonos Art Center i Paphos, Cypern ligesom de skabte musikken til kunstner Ulrik Heltofts nyeste film ”HOC COH” samt kuraterede 4 koncerter i løbet af udstillingsperioden. Udstillingen blev præmieret af Statens Kunstfond.

Sidste år var Soma & Lil nomineret i kategorien årets nye jazz navn ved DMA Jazz 2016 med albummet L A N D E T / R U M M E T, der også fik store roser med på vejen fra anmelderne: 

"Skærebrænder skønhed. En plade eller et værk, som ikke lader dig i ro. Martrende, besættende og med et dybt personligt udtryk, hvor det grænseløse er vejen." 5 ud af 6 stjerner af Torben Holleufer, Gaffa. 

Koncerten er blevet til i samarbejde med Sydhavn Teater.
Bemærk: Stærkt begrænset antal billetter 
Døre kl. 20.30 // Koncert kl. 21.00

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK