24. Sep
2017
20:00

Niels Hemmingsens Gade 10
1153 København K

Stanley Kubrick in Concert // A Clockwork Orange

Mesterinstruktøren Stanley Kubrick og hans banebrydende komponist Wendy Carlos soundtrack til filmklassikeren A Clockwork Orange fremføres af The Moog Ensemble

Værket fremføres af The Moog Ensemble, der har medlemmer fra de tre indflydelsesrige Bristol-bands fra den elektroniske scene; Goldfrapp, Massive Attack og Portishead. ”Vi er alle kæmpe Kubrick-fans,” fortæller Will Gregory, der er manden bag ’The Moog Ensemble’. ”Han er den filminstruktør, der har betydet mest for vores arbejde. Hans evne til at inkorporere avantgarde musik i sine virtuose visuelle stil er helt enestående.”

Will Gregory kommer direkte fra verdensturne med sit orkester Goldfrapp, hvor han som komponist står bag den karismatiske sangerinde Alison Goldfrapp. Den musikalske opførelse af ’A Clockwork Orange’ ledsages af en visuel komposition af John Minton, der er en fast del af Portishead.

Scoret til ’A Clockwork Orange’ af Wendy Carlos (dengang Walter Carlos) blev helt uhørt solgt i mere end en million eksemplarer, da det udkom i forbindelse med filmens premiere i 1971, og betegnes med rette som en klassiker på højde med filmen. Wendy Carlos formåede at kombinere klassisk musik og synths i skræmmende effektiv symbiose, der sammen med brugen af den såkaldte vocoder skabte en lyd, der har inspireret et utal af kunstnere siden.

Medlemmerne fra The Moog Ensemble har som de få kontakt og adgang til komponisten Wendy Carlos, der ikke har vist sig offentligt siden start-80’erne. ”Det er altid Kubrick og Carlos vi refererer til, når vi går efter den rå, skræmmende og kompromisløse lyd,” siger Gregory.  Wendy Carlos’ brug af det yderst specialiserede modular synth-system, der er opfundet af Robert Moog, har skrevet musikhistorie. Hendes album ’Switched-On Bach’ (1968) er stadig en af historiens bedst-sælgende klassiske plader. Hun fortalte en ny generation af komponister og fortolkere, at den klassiske musik kunne rejse ind i tech-avantgarden med en ny og uset kraft.

Koncerten er en del af Kubrick Festival 2017, der kulminerer samme weekend, hvor Stanley Kubrick: The Exhibition åbner på GL. STRAND. Af samme årsag vil Kubricks familie være til stede ved koncerten.

’A Clockwork Orange: Stanley Kubrick In Concert’ præsenteres af Kubrick Festival 2017, CPH PIX, G((o))ng Tomorrow og artFREQ. med støtte fra Nordea-fonden.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK