26. Sep
2017
20:30

Blågårds Plads 6A
2200 København N

Koncertkirken // Sandell / Dörner/ Anker

Tre anderkendte improvisatorer fra Sverige, Tyskland og Danmark mødes for første gang i fælles koncert

1. del af koncerten præsenterer Sten Sandell solo på Koncertkirkens orgel. Sandell er først og fremmest en fantastisk pianist og som improvisator en af de mest eventyrligt opdagelsesrejsende i musikken i Skandinavien. Sandell har fra tid til anden udforsket og experimenteret med andre tangentinstrumenter- bla kirkeorgel, som han har spillet en række koncerter på gennem årene: både solo og i samspil med andre instrumenter. Flere af disse koncerter er udgivet fx: PS1 (duo med Evan Parker) og The Language Inside the Organ Behind the Piano fra 2017.

2. del af koncerten præsenterer to blæsere: trompetisten Axel Dörner og saxofonisten Lotte Anker som duo samt i trio med Sten Sandell. Dörner og Anker arbejder (som Sandell) begge meget dynamisk og lyttende med subtile klangfarver og en bevidst forholden sig til det akustiske rum. Axel Dörner er kendt for sin udvikling af et radikalt anderledes trompet sprog i lyd og udtryk. Han arbejder desuden fra tid til anden med diverse elektroniske udvidelser af den akustiske trompet. Dörner har spillet med en lang række musikere og grupper som Paul Lovens, Peter Kowald, Sven-Åke Johansson, Andrea Neumann, Phil Minton,Thomas Lehn, Alex von Schlippenbach, Frank Gratkowski, Ken Vandermark, Michael Zerang og mange flere. Lotte Anker kendes ligeledes for sit meget personlige, mangefacetterede og levende udtryk. Initiativtager til talrige berømmede grupper og samarbejder: Anker,Taborn,Cleaver, What River Ensemble, Electric Habitat, Trio med Sylvie Courvoisier & Ikue Mori, Duo med Fred Frith, Kvartet med Paul Lovens, Johannes Bauer & John Edwards og har iøvrigt spillet og samarbejdet med utallige musikere fra den globale improvisations og eksperimental scene.

Alle tre musikere har spillet sammen i en lang række andre sammenhænge, men det er første gang de mødes som trio-konstellation i koncertsammenhæng.

Sten Sandell + Axel Dörner & Lotte Anker Sten Sandell: orgel (SE) + Axel Dörner: trompet (DE) Lotte Anker: saxofoner Sten Sandell: orgel/piano

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK