28. Sep
2017
20:00

Leo Mathisens Vej 1
Holmen
1437 København K

CPH PIX / G((o))ng Tomorrow // Moonshiners / Heikki Kossi

Stumfilmskoncet live-musikalsk akkompagnement af sekstetten Ykspihlajan Kino-Orchestra og foley-kunstneren Heikki Kossi

PIX og G((o))ng Tomorrow præsenterer et unikt akkompagnement skabt af sekstetten Ykspihlajan Kino-Orchestra og foley-kunstneren Heikki Kossi, mens den danske premiere på The Moonshiners og Scrap-Mattila and the Beautiful Woman (2012) ruller hen over skærmen i Rytmisk Musikkonservatoriums Akvariet.

Juho Kuosmanen – Cannes-vinder og manden bag sidste års PIX-hit, boksefilmen Den bedste dag i Olli Mäkis liv – er tilbage med en stumfilm; et remake af den første finske film nogensinde! I år kan du opleve filmen på PIX med livemusik i samarbejde med G((o))ng Tomorrow den 28. september 2017.

The Moonshiners (Salaviinanpolttajat) er den første finske fiktionsfilm nogensinde, dateret til 1907, men alle kopier af den er gået tabt. Derfor satte Juho Kuosmanen sig for at lave et remake af filmen, blot på baggrund af en 110 år gammel avisannonce. Det simple plot følger to hjemmebrændere, som laver sprut i skoven og som siden bliver opdaget af ordensmagten.

I remaket har filmens nye instruktør taget sig lidt kunstnerisk frihed og tilføjet et par elementer til farcen – blandt andet en gris og suspekt kortspiller, men ellers er stilen holdt autentisk og skudt på 16 millimeter film i anledning af Finlands 100 års uafhænighedsfejring i år. Kortfilmen vises med livemusik af Ykspihlajan Kino-Orchestra og foley-kunstneren Heikki Kossi.

Foruden den spritnye The Moonshiners vises også Kuosmanens stumfilm fra 2012, Scrap-Mattila and the Beautiful Woman, som også vises med livemusik, og efterfølgende vil Ykspihlajan Kino-Orchestra spille koncert med fortolkninger af klassisk filmmusik. Filmens producer Otto Kylmälä og Heikki Kossi vil introducere begge film forud for visningerne.

Arrangementet præsenteres i samarbejde med RMC og G((o))ng Tomorrow.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK