02. Okt
2017
9:00

05. Okt
2017
10:10

06. Okt
2017
10:10

07. Okt
2017
10:10

WILLIAM WAINS GADE 11,
1432 København K

SEMINAR OG LIBRETTO-/ OPERAVÆRKSTED

Få inspiration til dit arbejde med opera og vær med til at give feedback på morgendagens operaprojekter

Kom med helt ind i libretto-/opera værkstedet som aktiv observatør, når dramatiker Jesper B. Karlsen, dramaturg Nila Parly, skuespiller Joen Bille og sanglærer Susanna Eken over en uge arbejder med tre allerede udvalgte komponist-/tekstforfatterpar, der fremlægger deres projektidéer til en ny opera.

DIN rolle bliver undervejs at observere og på værkstedets sidste dag at give konstruktiv feedback på projekterne ved hjælp af metoden 'Critical response proces'. Metoden er udviklet af den amerikanske koreograf Liz Lerman til udviklingsprocesser, og du bliver introduceret til metoden undervejs.

Værkstedsugen (uge 40) indledes med et åbent seminar for alle mandag og følges op med værksted torsdag, fredag og lørdag - alle dage på Teaterøen, William Wains Gade 11, Refshaleøen. Værkstedet henvender sig særligt til dig, der arbejder med opera som komponist, tekstforfatter, sanger, instruktør el. lign., men er åbent for alle med interesse for arbejdet med tekst og musik i operaform.

Det er muligt kun at deltage som seminardeltager mandag. Ønsker du at deltage som aktiv observatør hele ugen, er det et krav, at du kan være med alle fire dage!

Programmet ser således ud:

Mandag d. 2/10 kl. 9-17 – Åbent seminar for alle
Hvad er en god tekst, hvordan kommer man fra tekst til opera og hvordan sætter man teksten i musik, så den kan synges? Værkstedsugen indledes med et seminar med oplæg ved Jesper B. Karlsen, Nila Parly og Susanna Eken, dialog samt præsentationer af de tre operaprojekter, der er udtaget til værkstedet:
’V’ - en børneopera af Cecilie Eken og Li-Ying Wu
’Falling: falling apart, falling in love – et operacirkusværk af Lisa Hansson og Stefan Klaverdahl
’Gengældelse’ – en opera af Henriette Rostrup og Stefan Grabowski 

Torsdag d. 5/10 kl. 10-16 – Masterclass
Kunstnerne bag de tre operaprojekter arbejder med deres projekter under vejledning af Susanna Eken, Joen Bille og Ingeborg Fangel Mo.

Fredag d. 6/10 kl. 10-16 – Masterclass
Kunstnerne bag de tre operaprojekter arbejder med deres projekter under vejledning af Susanna Eken, Joen Bille og Ingeborg Fangel Mo.

Lørdag d. 7/10 kl.10-16 – Offentlig fremvisning
Alle interesserede er velkomne til at komme og se, hvad der er blevet arbejdet med i løbet af ugen og det slutter med en critical response session, hvor de tre kunstnerpar får feedback på arbejdet fra observatørerne.

Der vil alle dage bliver serveret frokost undervejs.

Læs mere her.

Om Critical Response Process (CRP)
Critical Response Process (CRP) er en form for feedback metode udviklet af den amerikanske koreograf Liz Lerman, som er baseret på princippet om, at det bedst mulige resultat af en critical response session er, når skaberen har lyst til at vende tilbage til arbejdet. Uanset om vedkommende vender tilbage til studiet, skrivebordet, køkkenet eller laboratoriet, giver CRP værktøjer både til personer, der arbejder og personer, der reagerer på det arbejde.

Metoden har vist sig værdifuld for alle former for kreative udfoldelser, arbejdssituationer og samarbejdsrelationer inden for og udover kunsten, fra børnehaver til virksomheder.

Læs mere på http://www.lizlerman.com

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK