04. Nov
2017
19:00

Sølvgade 48-50
1307 København K

G((o))ng Tomorrow Festival // Keiji Hainos Miracle

Kom med til Europapremieren på en performance-koncert, som bringer et mirakel med sig, hvis eksperimentet lykkes …

G((o))ng Tomorrow, Jazzhouse, SMK/National Gallery of Denmark og Sound Live Tokyo er stolte af at kunne præsentere den europæiske premiere på Miracle for alle, som ønsker at opleve dette helt særlige øjeblik i musikhistorien. Miracle er komponeret og dirigeret af Keiji Haino selv, og du kan opleve den spektakulære performance-koncert på SMK/Statens Museum for Kunst lørdag den 4. november 2017 som en del af festivalen G((o))ng Tomorrow.

Et spektakulært svar på John Cages 4'33"

88 pianister indtager på samme tid et eneste flygel under ledelse af japanske Keiji Haino, der har brugt 40 år på at forberede Miracle som et svar på den verdenskendte komponist John Cages nok mest kendte værk, 4'33". 

I John Cages 4'33" fra 1952 sidder pianisten helt stille i 4 minutter og 33 sekunder og tvinger publikum til at lytte til lydene omkring sig. Idéen var at frigøre lyden fra den klassiske musiks konventioner: Alt skulle i princippet kunne være musik. Efterfølgende skrev Cage anden del af 4'33", som han kaldte 0'00". Han bad musikerne om følgende: "perform a disciplined action with maximum amplification (no feedback)".

Som et svar på Cages værk beder Haino sine 88 pianister om at foretage sig en ekstremt disciplineret handling ved flygelet. Hvad sker der, når 88 pianister samles om et flygel på kun 120 centimeter? Med alt hvad det indebærer af skubben og masen, suk og pust? Vil de 88 pianister lykkedes med at ramme een tangent med een finger på præcis samme tidspunkt? Haino vender Cages første del af 4'33" om: Hos Cage rører pianisten ikke en eneste tangent. Hos Haino er der en finger på ALLE tangenterne på samme tid.

Arrangeret af G((o))ng Tomorrow, Jazzhouse, SMK/National Gallery of Denmark og Sound Live Tokyo som en del af G((o))ng Tomorrow Festival, som i år finder sted fra den 3.-11.11 2017 på forskellige venues i København.

Foto: Hideto Maezawa
----------------

Vil du være en del af miraklet? Keiji Haino søger performere til sin europæiske premiere af MIRACLE.

'Miracle' er Keiji Hainos spektakulære svar på John Cage’s 4’33" - hvor hele 88 pianister skal forsøge at ramme 88 tangenter på samme tid. Lykkedes det, opstår et sandt mirakel i musikhistorien! Miracle får Europapremiere den 4. november 2017, og du kan blive en del af Hainos performerteam og dette vilde eksperiment.

Tilmeld dig nu - først-til-mølle!

Send navn, alder og adresse til produktionsleder Anne Dalby, e-mail: anne(a)snyk.dk. Anne sender herefter instruktioner omkring tilmeldingsprocessen. Deadline er mandag den 18. september.
----------------
G((o))ng Tomorrow er en årlig festival i København

G((o))ng Tomorrow er en årligt tilbagevendende festival i København for ny, eksperimenterende musik og lydkunst på tværs af genrer og i mødet med andre kunstarter. I år finder festivalen sted fra 3. - 11. november, hvor fremsynede kunstnere fra Danmark og udlandet præsenterer den sidste nye eksperimenterende musik og lydkunst i mødet med andre kunstformer på forskellige venues i hele København. G((o))ng Tomorrow arrangeres af SNYK - genreorganisationen for ny, eksperimenterende musik og lydkunst.

----------------
En del af Opposite 2017 - Japan Denmark

Projektet er en del af Opposite 2017: En af de største musikudvekslinger nogensinde mellem Japan og Danmark i anledningen af 150 året for de diplomatiske forbindelser mellem de to lande. Opposite 2017 er blevet til i samarbejde mellem SNYK, G((o))ng Tomorrow, Jazzhouse og JazzDanmark.

Keiji Hainos Miracle arrangeres i samarbejde med: Jazzhouse, SMK/National Gallery of Denmark og Sound Live Tokyo.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK