14. Okt
2017
10:00

7130 Hedensted

RETHINK MUSEUMS // Stedets ånd

Ny lydinstallation under Aarhus2017 på Dysbjerg ved den sydlige del af Horsens fjord.

Dysbjerg fanger hurtigt blikket, når man nærmer sig Horsens Fjord fra Gludsiden. Landskabet er fladt, og Dysbjerg er en smuk og frodig høj, der ligger helt ned til vandet. Stedet har været omdrejningspunkt for menneskers forestillingsevner i århundreder og et oplagt mødested gennem tiden. Højen er dannet i forbindelse med istiden og har siden ændret udseende i takt med, at folk hentede sand og grus fra denne naturlige ressource. I 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet fungerede Dysbjerg både som signalpost for kystmilitsen og som ramme for store folkemøder og fester.

I kulturbysårets efterårsferie vil Dysbjerg komme til live for de besøgende. Stemmer fra fordums folkemøder bæres frem til vor tid, og bjergkonen og kællingen fra Gyllingenæs hvisker fra buske og træer.

Det handler om at gentænke historieformidlingen i det offentlige rum – denne gang i naturen. Lyttesanserne stimuleres og fantasien sættes i gang, når lydinstallationen “Stedets ånd” løber ad stablen den 14. til 21. oktober. 

“Stedets ånd” er opstået i samarbejde mellem Glud Museum, MMEx-Museernes videncenter for digital formidling og CAVI . Projektet er støttet af Aarhus Kulturhovedstad 2017 og Insero Horsens.

”Stedets ånd” på Dysbjerg kan opleves i efterårsferien i tidsrummet kl. 10-16 fra den 14. til den 21. oktober. Parkering foregår på parkeringsarealet på Lindegårdsvej 7, Bisholt, 7130 Juelsminde, og herfra følges skiltene til Dysbjerg. Varmt tøj og godt fodtøj anbefales.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK

LINKS