14. Okt
2017
19:30

15. Okt
2017
15:00

Thomas Jensens Allé
8000 Aarhus C

Rønne Andersen / Agerskov // Dobbelt-debut

Fløjte på tværs og piber på højkant med Ann Sophie Rønne Andersen og Anne Agerskov

To talentfulde kvinder debuterer fra Det Jyske Musikkonservatorium i den kommende weekend:

Lørdag d. 14. oktober kl. 19.30: Ann Sophie Rønne Andersen - tværfløjte
Søndag d. 15. oktober kl. 15.00: Anne Agerskov – orgel

Begge debutkoncerter finder sted i Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus.

Lørdag aften: Tværfløjte fra fortid til nutid
Ann Sophie Rønne Andersen breder sig over tre århundreder med musik af Mozart, Prokofjev og et helt nyt værk af den unge danske komponist og lyddesigner Jonas R. Kierkegaard. Kirkegaards værk er Ann Sophie selv er med til at udforme; værket udforsker lyd, der frembringes af luft.

Søndag eftermiddag: 200 års fransk orgelmusik
Anne Agerskov spiller sig gennem 200 års fransk musik, med værker af 1700-tals-komponisten Claude Balbastre over værker af bl.a. Cesar Franck og Debussy til Marcel Duprés' store orgelsymfoni fra 1930. Flere af værkerne ved koncerten har Agerskov selv arrangeret for orgel.

Ann Sophie Rønne Andersen
Ann Sophie Rønne Andersen har allerede i mange år været fast stand inn ved koncerter med de danske landsdelssymfoniorkestre. Siden 2014 har hun haft kontraktansættelser hos både Sønderjyllands, Aalborg og Aarhus Symfoniorkester.

Ann Sophie faldt for fløjten, da hun som barn hørte ”fuglen” i Prokofievs ”Peter og Ulven”, som netop bliver fremstillet af en fløjte. Derfor er det meget passende, at debutkoncerten afsluttes med musik af Prokofiev. Både Prokofievs store sonate for fløjte og klaver og Mozarts kvartetter for fløjte og strygere, som også er på programmet, hører til hendes yndlingsrepertoire. Det er heller ikke tilfældigt at hun ved koncerten spiller med flere forskellige musikere; hun siger selv, at hun i særlig grad brænder for at spille sammen med andre. Det gælder i øvrigt også uden for koncertsalen - en del af sin fritid bruger hun på at spille fodbold!

Ann Sophie Rønne Andersen er uddannet hos solofløjtenisterne Lena Kildahl og Thomas Jensen og har desuden studeret hos Júlia Gallego ved Conservatori Superiour del Liceu i Barcelona og hos Robert Langevin, solofløjtenist i New York Filharmonikerne.

Anne Agerskov
Agerskov har siden 2014 været organist ved Marie Kirke i Sønderborg. Hun er også korleder og underviser ved musikskolen – og har allerede oplevet af få sin første musikskoleelev optaget som studerende ved konservatoriet!

Anne betragter det selv som et lille mirakel, at hun som 15-årig klaverelev fik opbakning til at begynde forfra på et helt nyt instrument, både fra den lokale musikskole og fra den lokale kirke, hvor den unge teenager fik udleveret en nøgle og tilbragte mange aftener i en mørk kirke alene med de mange tangenter. Ved at synge i kirkekor var Anne blevet fascineret af det der store ”dyr” med de mange knapper og adskillige rækker og etager af tangenter, endda også til fødderne. Allerede efter et halvt år vidste hun, at hun ville være organist.

Anne Agerskov er uddannet hos professor Ulrik Spang-Hanssen og domorganist Kristian Krogsøe. I foråret 2016 studerede hun i Paris hos professor Eric Lebrun på Conservatoire de Saint-Maur-des-Fossés. Hun har spillet koncerter i Sverige, Tyskland, Frankrig, Italien og Schweiz og medvirket ved en koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester. Til september 2017 påbegynder Anne en kandidatuddannelse i korledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium.

En debutkoncert er afslutningen på (mindst) 7 års konservatorieuddannelse. Kun studerende med et oplagt solistisk talent får lov at studere videre i solist-klassen, efter deres kandidateksamen. Debutkoncerterne ved Det Jyske Musikkonservatorium præsenterer således det ypperste, konservatoriet kan præstere.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK