20. Okt
2017
17:00

27. Okt
2017
17:00

03. Nov
2017
17:00

24. Nov
2017
17:00

08. Dec
2017
17:00

15. Dec
2017
17:00

Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Snow Mask // fyraftenskoncerter

KUNSTEN lægger rum til en ny koncertserie - oplev bl.a. Frauke Albert, Gabriel Trottier og Andreas Borregaard

I oktober, november og december lægger KUNSTEN rum til en ny koncertserie med 6 solo koncerter, der præsenterer hver sin solist. Koncerterne ligger alle på fredage kl. 17 og varer en times tid.

Den første af Fyraftenskoncerterne præsenterer den tyske sopran Frauke Albert.

Frauke Aulbert færdes som en af de toneangivende i det tyske ny musik miljø. En anmelder havde de store gloser fremme og benævnte hende ”Hamburgs avantgarde dronning”.
 Og hun har sat en række markante vokal værker på sit program på KUNSTEN. Komponisterne er Giacinto Scelsi, Georges Aperghis, Ignacio Baca Lobera og Luigi Nono – af sidstnævnte er det værket ”La fabbrica Illuminata”, som antageligt får sin danske førsteopførelse ved denne koncert. 

Programmet byder på en uropførelse, bestilt hos og komponeret til lejligheden af komponisten Li-Ying-Wu, der har rødder i Taiwan, men bor og arbejder i Danmark. Li-Ying Wu har klaldt sit nye værk ”Lucid Air”. Frauke Aulbert har også et værk fra egen hånd i programmet – under titlen ”Krrr”. Programmet rummer desuden eksperimenter med forskellige syngemåder og udvider i nogle af værkerne det kunstneriske udtryk med elektroniske klange eller forstærkning.

Det er komponistgruppen Snow Mask, der arrangerer koncerterne, og deres emne er alle at præsentere ny musik, som den skabes af vor egen tids komponister. Serien er på den måde en pendant til KUNSTENs udstillinger med moderne kunst i håbet om, at de to kunstarter vil berige hinanden gennem det direkte samspil.

Vil man også se KUNSTENs udstillinger inden koncerten, betales sædvanlig entre til KUNSTEN ved siden af koncertbilletten.

Kommende Fyraftenskoncerter (alle kl. 17):
27. oktober - Gabriel Trottier, Horn (Canada)
3. november – Pilar Fontalbo, obo (Spanien)
24. november - Stefan Gerritsen, guitar og microtonal guitar (Holland)
8. december – Esra Pehlivanli, viola (Tyrkiet)
15. december - Andreas Borregaard, accordeon

Foto øverst af Tomislav Veic

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK