08. Nov
2017
13:00

Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus

Hotel Pro Forma // Moving Opera

Ny teknologi - ny opera? Hotel Proforma inviterer musik- og scenekunstmiljøet til det andet seminar i rækken om dansk musikdramatiks vilkår.

Mød bl.a. den New York-baserede danske VR- og mediekunstner Jakob Kudsk Steensen, den finske forsker i digitale løsninger til teater og scenekunst, Riku Roihankorpi og en af de førende producenter af interaktiv VR baseret scenekunst, Johan Knattrup Jensen fra Makropol. 

Moving Opera: Hvordan udvikler vi det musikdramatiske miljø i Danmark? - 4 seminarer om ny musikdramatik arrangeret af Hotel Pro Forma

Onsdag d. 8. november inviterer Hotel Pro Forma til det andet af fire seminarer for musik- og scenekunstmiljøet om fremtidens musikdramatik. Overskriften for seminaret er: ”New Technology – New Opera?” – et spørgsmål, der stiller skarpt på teknologiens rolle i opera, musikdramatik og andre tværkunstneriske udtryk.

Potentialet i interaktive teknologier og virtual reality samt mulighederne i internettets nye højhastighedsforbindelser er stadig i det store og hele uudforsket som elementer i musik- og scenekunst. Vil nye teknologier som f.eks. virtual reality og 3D-projektioner nedbryde ’den 4. væg’? Hvad er konsekvenserne for kunstformen, når live-elementet bliver sat i parentes eller helt fjernet? Hvordan kan teknologi gøre kunsten stærkere? Og hvor risikerer den at nedbryde det kunstnerisk håndværk? Hvad kan vi med teknologien i dag, og hvor bevæger vi os hen i fremtiden?

Hotel Pro Forma har sat en række forskere, kunstnere og iscenesættere i stævne til en samtale om teknologiens rolle i fremtidens scenekunst og musikdramatik.

Seminaret finder sted på engelsk.

Om Moving Opera
Seminaret indgår i seminarrækken ”Moving Opera”, der i de kommende måneder sætter fremtidens musikdramatik under lup. Seminarerne er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond i samarbejde med bl.a. Dansk Komponistforening, SNYK, Performing Arts Platform Aarhus, Edition Wilhelm Hansen og Den 4. Væg. 

Tid:
Onsdag d. 8. november kl. 13.00-17.30

Sted:
"Kedlen"
Godsbanen
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
http://godsbanen.dk 

Information og tilmelding:
Seminaret er gratis og vil byde på forfriskninger undervejs – tilmeld dig her: https://www.hotelproforma.dk/project/moving_opera_2/

Læs mere om Moving Opera her.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK