09. Dec
2017
(Hele dagen)

Aarhus 2017 // finale

Kulturhovedstadsåret slutter af med storslået gratis finale - mere end 75 koncerter på mere end 20 venues - og masser af eksperimenterende musik og lydkunst

Den 9. december sendes titlen videre ud i verden på en affyringsrampe af events i Hvide Sande og mere end 75 gratis koncerter i Aarhus Midtby. Dag, aften og nat genlyder Aarhus af gratis musik, hvor mere end 20 venues byder på musikalske godter: metal, jazz, elektropop, rap, punkrock, klassisk, new folk, elektronisk musik og meget mere.

Her er et udpluk af de eksperimenterende koncerter - med forbehold for ændringer - se det opdaterende program her.

Across The Floor på Aarhus Rådhus 
Sted: Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2 Tid: 18.30 – 01.30   
Foreningen Across The Floor arbejder med eksperimenterende musik og lydkunst, og de vil den 9. december præsentere et program af eksperimenterende musik og lydkunstartister på Aarhus Rådhus.   

Program: 
19.00: Alex Mørch (Kælderscene) 
19.45: Pantherhouse (Kælderscene) 
20.30: Nils Gröndahl (Hovedscene) 
21.15: Tettix Hexer (Kælderscene) 
22.00: Narcosatanicos (Hovedscene) 
23.00: Michael Rother (Hovedscene

FEUM på Double Rainbow – en del af Town Part Festival 
Sted: Double Rainbow, Godsbanen, Skovgaardsgade 3  Tid: 22.00 – 07.00  
FEUM (Foreningen for Elektronisk Undergrundsmusik) er gået sammen med Aarhus Volume om at skabe Town Part Festival på Godsbanen. Her vil de skabe en elektroniske scene, som vil bringe artister fra ind- og udland i en bred vifte af elektroniske genrer. Forvent et spektakulært visuelt rum, som skaber rammen for en aften, hvor den elektroniske musik vil være i fokus.  

Program: Toxido Mask (Berlin) Filip Ja (DIEM) Noia Niz (Jenka) LUNI Forte 

Juleoratorium i Sankt Lukas Kirke
Sted: Sankt Lukas Kirke, Sankt Lucas Kirkeplads 1 Tid: Kl. 15.00  

Den danske komponist Thomas Agerfeldt Olesen har skrevet et nyt stort juleoratorium til uropførelse i december 2017. Musikken uropføres af Århus Sinfonietta, Ars Nova Copenhagen og Concert Clemens samt strygere fra Det Jyske Musikkonservatorium. 
Tenorsolist: Peter Lodahl Dirigent: Carsten Seyer-Hansen. 

Om komponisten Komponisten Thomas Agerfeldt Olesen er en af de mest karakteristiske profiler inden for den ny kompositionsmusik i Danmark. Musikken er både original og visionær uden at fremstå utilnærmelig eller ”moderne”. 
Om Juleoratoriet Thomas Agerfeldt Olesen tager i sit juleoratorium udgangspunkt i en af julens helt store musikalske klassikere: den tyske komponist Johan Sebastian Bachs Juleoratorium skrevet til tekster af digteren Picander i 1734.  

non-space 
Sted: non-space, Rosensgade 11  Tid: 16.00 – 20.00  
Denne unikke koncertinstallation skaber en lydlig oplevelse i udstillingen ‘The Serpent King’ af Katarina Henriksson på non-space. De tre musikere er placeret i udstillingen, som var de en del af den, og ved langsomt at morphe et musikalsk landskab, vil de bringe dig dybere og dybere ind i ‘The Serpent King’-universet. Et univers, hvor det magiske og det virkelige eksisterer side om side i din bevidsthed såvel som i musikken. 

Koncerten er et samarbejde mellem non-space, Aarhus2017 og Aarhus Unge Tonekunstnere (AUT). 

Tape  
Sted: Tape, Mejlgade 53 Tid: 23.00 – 05.00  
I forbindelse med afslutningen af 2017 afholder TAPE den 9. december en aften, hvor spillestedet omdannes til et inferno af indtryk. Rummet bliver indhyllet i et visuelt design, som tager udgangspunkt i det musikalske udtryk, som leveres af Sortlegeme, Niki Istrefi og ANTN. 

Program:  
Sortlegeme 
Niki Istrefi  
ANTN 

Aarhus Volume - TOWN PART Festival 2017 
Sted: Godsbanen, Skovgaardsgade 3 Tid: 14.00 – 03.00  
Aarhus Volume inviterer til TOWN PART Festival 2017. Med hele ni indendørs scener forvandler festivalen Godsbanen og resten af Aarhus K til et levende festivalområde. TOWN PART Festival handler om at udfolde den kreative bydel og har fokus på kreativ scenografi og æstetiske kulturoplevelser. Man kan glæde sig til over 30 upcoming samt internationale og etablerede artister på de mange scener. 

Program highlights:  Iamddb (UK) Kenton Slash Demon Icekiid 

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK