16. Nov
2017
20:00

17. Nov
2017
20:00

Kapelvej 4
2200 København N

Aya Yoshida // Skyggen

Ny kammeropera med musikere og sangere fra Danmark og Japan

“Skyggen – en kammeropera af Aya Yoshida” er skabt i samarbejde mellem danske og japanske kunstnere i forbindelse med fejringen af 150-året for det diplomatiske venskab disse to lande imellem. 

Igennem 2017 har den unge, fremadstormende japanske komponist Aya Yoshida arbejdet intensivt på at komponere denne kammeropera. Hun har i de seneste år været bosat i København, og hendes musik har rødder både i Danmark og Japan. Kammeroperaen er inspireret af Hans Christian Andersens novelle ”Skyggen” og i samarbejde med librettist Shunsuke Sano har Aya Yoshida udarbejdet operaens libretto; en personlig musikalsk fortælling, som tager udgangspunkt i nogle af de store spørgsmål omkring identitet, som berøres i H.C. Andersens historie.

Ensemblet vil bestå af professionelle klassiske musikere og sangere fra Danmark og Japan, dirigeret af den danske dirigent Morten Ryelund. Forestillings visuelle del vil blive skabt i et samarbejde mellem to unge, talentfulde kunstnere Magnus Pind Bjerre (DK) og kalligrafisten Suitou Nakatsuka (JP), som vil udarbejde et dragende og fantasifuldt visuelt udtryk.

Forestillingen ”Skyggen – en kammeropera af Aya Yoshida” har premiere i Kapellet på Assistens Kirkegaard i København den 16. og 17. november 2017. Kapellet har en stærk forbindelse til H.C. Andersen, og du kan derfor opleve en stedspecifik opsætning, som inddrager de historiske omgivelser.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK

LINKS