17. Nov
2017
19:00

18. Nov
2017
15:00

01. Dec
2017
19:00

02. Dec
2017
19:00

Banegårdspladsen 4, 9800 Hjørring

Snow Mask // Rundt om klaveret

4 koncerter med ny musik på Vendsyssel Teater

I november og december lægger Vendsyssel Teater hus og rum til 4 bemærkelsesværdige koncerter. Det er komponistgruppen Snow Mask, der har inviteret 5 musikere i international topklasse til Nordjylland. Fælles for koncerterne er, at de alle sætter klaveret i centrum, i dette tilfælde altså Vendsyssel Teaters nye Steinway flygel. De 4 koncerter vil præsentere musik for klaver solo, men også musik, hvor klaveret spiller sammen med andre instrumenter, slagtøj og saxofon.

De første 2 koncerter finder sted fredag d. 17. november og lørdag d. 18. november. Og kunstnerne er den russisk-fødte pianist Irina Emiliantseva samt duoen Nicoletta Favari (Italien) og Christopher Salvito (USA). Christopher Salvito er slagtøjsspiller og går i dialog med klaveret på forskellige klingende instrumenter, som vibrafon, marimba, gonger m.fl.

Koncerterne har fokus på klassisk musik, som den skrives af vor egen tids komponister. Og koncerterne vil også rumme helt nye værker, der får premiere på koncerterne og med komponisterne til stede.

Pianisten Irina Emeliantseva byder dels på musik fra egen hånd – hun er også en anerkendt komponist – foruden musik af danske komponister, Per Nørgård, Hans Abrahamsen, Erik Højsgaard og Niels Chr. Rasmussen.

Duoen med Nicoletta Favari og Christopher Salvito har sat international musik på deres program med navne som Luciano Berio og Georges Aperghis samt premiere på 2 nye værker komponeret til lejligheden af Snow Mask-komponisterne Filip de Melo (Sverige) og Eirik Moland, der jo er lokal Hjørring komponist.

Samlet program for Rundt om klaveret

Fredag d. 17. november kl. 19
pianisten Irina Emeliantseva (Rusland/Tyskland)
Program: Egne værker (Irina Emeliantseva er selv komponist), værker af Per Nørgård, Erik Højsgaard, Hans Abrahamsen samt uropførelse af bestillingsværk hos Niels Chr. Rasmussen

Lørdag d. 18. november kl. 15
Passepartout Duo – pianisten Nicoletta Favari (Italien) / percussionisten Christopher Salvito (USA)
Program: Fra duoens repertoire samt uropførelse af bestillingsværker hos Filip de Melo (Sverige/DK) og Eirik Moland (Norge/DK)

Fredag d. 1. december kl. 19
pianisten Maria Eshpaj (Rusland/DK)
Program: Klavermusik fra Cuba - et historisk vue … fra ældre tid til uropførelse af bestillingsværk hos Louis Aguirre

Lørdag d. 2. december kl. 19
Duo Plus - Maria Eshpaj og saxofonisten Henriette Jensen
Program: Ny russisk musik og uropførelse af bestillingsværk hos Simon Christensen

Om de 5 kunstnere

Irina Emiliantseva
Irina Emeliantseva er født i Rusland og er både pianist og komponist. Da hun var 5 år spillede hun klaver efter gehør, da hun var 6 komponerede hun sine første små stykker. Hun studerede klaver og komposition på konservatorierne i Sct. Petersborg og i Berlin. Som komponist har hun skrevet værker i mange genrer, fra orkestermusik til kammermusik. Både som pianist og som komponist har hun samarbejdet med flere af de store europæiske symfoniorkestre, og kammerensembler, og kan ofte høres på forskellige radiokanaler. Hun har indspillet flere CD'er og modtaget talrige priser. Irina Emiliantseva bor og arbejder i dag i Berlin.

Passepartout Duo
Pianist Nicoletta Favari og percussionisten Christopher Salvito stammer fra hhv. Italien og USA og har gjort det til en opgave at organisere koncerter verden over, i håb om at bygge bro mellem forskellige kulturer og at engagere en bredere kreds omkring den nye klassiske musik. I en passsion for og omkring piano-percussion instrumenternes mulighed for skiftende konfigurationer opsøger de konstant nye komponister og nye samarbejder. Kommende projekter inkluderer bl.a. residens og koncerter i Marokko og i Spanien.

Pianist Maria Eshpai
Maria Eshpai er født og opvokset i Moskva, har spillet klaver siden hun var 5 år og fik sin musikuddannelse på Tchaikovsky konservatoriet i Moskva. I 2011 flyttede hun til Danmark for at studere hos professor Anne Øland i solistklassen på konservatoriet i Aarhus, hvorfra hun debuterede i 2013 med en meget rost koncertturné. Maria har spillet koncerter i mange lande, i England, Italien, Frankrig, USA, Spanien, Grækenland, Tyskland og Finland. I 2006 vandt hun The International Piano Festival NLPS i London og gav herefter koncert i St. Martin in the Fields. I 2012 modtog hun Harby fondens store legat.

Henriette Jensen er uddannet saxofonist fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Senere blev hun optaget på masteruddannelsen på Conservatorium van Amsterdam i Holland. I efteråret 2012 debuterede hun fra Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse. Henriette Jensen har optrådt som solist og kammermusiker i ind- og udland. Hun er desuden medlem af flere ensembler, bl.a. Jutlandia Saxofonkvartet, den internationalt baserede Melisma Saxophone Quartet og Duo Aiolos (saxofon og orgel). Henriette Jensen har specialiseret sig i ny musik og har uropført flere nyskrevne værker for saxofon både i Danmark og Holland. I 2009 vandt Henriette YMFE-stipendiet tildelt af Yamaha Music Fundation of Europe.

Om Snow Mask Composers Group
Gruppen blev dannet i 2009 og har i dag 7 medlemmer fordelt over hele landet. Gruppen er et kollegialt samarbejde, der har til formål at fremme adgangen til vor egen tids musik, som den høres og skabes af tidens komponister. Gruppen har siden starten arbejdet på at oprette et internationalt netværk med musikere og komponister ude i den store verden. Og den kunstneriske ide er, at lade dansk og international musik møde hinanden i projekter og koncerter. 

 

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK