25. Nov
2017
15:00

Musikhuset Århus
Thomas Jensens Allé
8000 Århus C

In memory of // hyldestkoncert til Erling Møldrup

Musik af bl.a. J. S. Bach, Per Nørgård, Manuel de Falla, Isaac Albéniz.

Erling Møldrups betydning som guitarpioner og docent ved Det Jyske Musikkonservatorium er svær at overvurdere. Igennem mere end tre årtier uddannede han en række betydende guitarister og guitarpædagoger og var selv markant, alsidig solist og kammermusiker. Han spillede som solist i kammerensemblerne “Elsinore Players” og “Trio Celeste” og i en række duo-konstellationer, bl.a. med sin søn, cellisten Toke Møldrup. Men det var ikke kun guitarstuderende og publikum, han kunne smitte med sin begejstring - takket være Erling begyndte de mest fremtrædende danske komponister fra 1970erne og frem at komponere for instrumentet. Nogle af de væsentligste tæller: Karl Aage Rasmussen, Svend Nielsen, Tage Nielsen, Hans Gefors og  Axel Borup-Jørgensen.

Særligt en komponist blev et helt centralt omdrejningspunkt - ligesom Erling blev en helt særlig musiker for ham: Per Nørgård. Han komponerede fra 70erne og frem bunker af soloværker til Erling og ligeså vigtigt også en lang række kammermusikværker, hvori guitaren har en fremtrædende plads. Erling Møldrups indspilning af Per Nørgårds musik for solo guitar beskrev Berlingskes Søren Schauser: “som en blanding af imponerende snilde, tør koncentration og “Indvendig virtuositet”.

Ved koncerten medvirker:
Toke Møldrup:
 Solocellist i Copenhagen Phil, international solist og kammermusiker bl.a. i Den Danske Klavertrio, lærer i cello på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København.

Michala Petri: International blokfløjtesolist og virtuos med solistopgaver over hele verden. Blandt de utallige udmærkelser kan nævnes Leonide Sonnings Musikpris år 2000.

Lars Hannibal: Studerede guitar hos Erling Møldrup på Det Jyske Musikkonservatorium og lut hos Toyohiko Satoh i Haag i årene 1972-1980. Markant kammermusiker, særligt kendt for utallige koncerter over hele verden igennem 25 år i Petri/Hannibal Duo og i Duo Concertante med violinisten Kim Sjøgren fra 1980-1994.

Frederik Munk Larsen: Lektor i guitar på Det Jyske Musikkonservatorium. Studier hos Erling Møldrup på Det Jyske Musikkonservatorium og hos Roberto Aussel på Hochschule für Musik, Köln. Omfattende international koncertkarriere, solistisk og kammermusikalsk.

Koncertkalenderen produceres i samarbejde med SNYK