23.08.17
Vinyl -terror & -horrors installation "UCC"

3x lydinstallation

Weekenden byder på hele tre udstillinger af lyd i København.

Man kan passende tage hul på en weekend fuld af lydinstallationer fredag kl. 16 på Hovedbiblioteket, hvor en ny lydinstallation af den danske kunstnerduo Vinyl -terror & -horror præsenteres. Værket Shhhh tager udgangspunkt i såkaldte foley-effekter til film, som ofte er overdrevne og urealistiske. Taget ud af deres filmiske sammenhæng bliver lyden af bl.a. en knallert, en kompressor og en computer til et fragmenteret narrativ, der kører på repeat. Udstillingen fortsætter til og med 2. september og kører hver dag i bibliotekets åbningstid.

Hvad? Fernisering på Shhhh af Vinyl -terror & -horror
Hvor? Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, København K
Hvornår? Fredag den 25. august kl. 16-17

Herefter kan man ile videre til Christianshavns Overgaden – Institut for Samtidskunst og udstillingen Vestindiske Forestillinger af kunstnerne og komponisterne Jacob Kirkegaard og Niels Lyhne Løkkegaard. De markerer 100-året for det danske frasalg af De Vestindiske Øer med en installation, der skildrer forestillingen om dette "tabte paradis" gennem optagelser fra øgruppen – lyden af en dansk postkolonial bevidsthed anno 2017. Udstillingen fortsætter til og med 22. oktober.

Hvad? Fernisering på Vestindiske Forestillinger af Jacob Kirkegaard og Niels Lyhne Løkkegaard
Hvor? Overgaden – Institut for Samtidskunst, Overgaden Neden Vandet 17, København K
Hvornår? Fredag den 25. august kl. 17-20

I Cisternerne under Søndermarken på Frederiksberg udstilles pt. en omfattende installation af japanske Hiroshi Sambuichii inspireret af den shintoistiske helligdom Itsukushima. Den danske lydkunstner Tobias R. Kirstein har skabt en installatorisk komposition af samme navn, der fremføres i Sambuichiis udstilling og baserer sig på intervaller hentet fra japanske skalaer såsom Ryo og Ritsu. Den gør brug af en specialbygget tonegenerator og undersøger de fysiske og psykiske territorier som Sambuichis installation inviterer til. Billetter til de tre performances er pt. udsolgte, men mon ikke der er en chance for at finde billetter på dagen i udstillingens Facebook-event?

Hvad? Itsukushima af Tobias R. Kirstein
Hvor? Cisternerne under Søndermarken, Frederiksberg
Hvornår? 27. august kl. 19-20 samt 28. august kl. 9:30-10:30 + 19-20