09.11.17

Anti-world og jazzet bestillingsværk på G((o))ng Tomorrow

Musikeren/radioværten/aktivisten Cedrik Fermont og saxofonisten Julie Kjær er på plakaten fredag aften i Jazzhouse til hvad der nemt kunne gå hen at blive et af højdepunkterne på årets G((o))ng Tomorrow-festival.

Cedrik Fermont er født i det daværende Zaire i 1972, vokset op i Belgien og nu bosat i Berlin. Han er noise-musiker, og i kølvandet på hans blandede baggrund er fulgt en indædt interesse for de eksperimenterende og alt for overhørte scener for eksperimenterende musik og noise i tidligere koloniserede områder som Afrika og Sydøstasien. Det har bl.a. resulteret i cd- og bogudgivelsen Not Your World Music: Noise in South East Asia, der vandt ham Golden Nica-prisen ved dette års Ars Electronica-festival. Og således står han også fredag aften på Jazzhouses scene sammen med den vietnamesiske, elektroniske musiker Luong Hue Trinh. Forud for koncerten kan man møde Fermont til en artist talk.

Samme aften lægger Jazzhouse også scene til årets store bestillingsværk på G((o))ng Tomorrow: Saxofonisten Julie Kjær har samlet et internationalt hold bestående af Mandhira de Saram på violin, Alice Eldridge på cello, John Edwards på bas, Samuel Stoll på horn og Mark Sanders på slagtøj. De skal opføre værket This Is Where You See Me, som baserer sig på både komposition såcel som fri improvisation, når de respektive instrumenters vranglyde udforskes gennem udvidede teknikker.

Aftenens program
20:00 Artist talk med Cedrik Fermont
21:00 Julie Kjærs This Is Where You See Me
22:00 Cedrik Fermont & Luong Hue Trinh

Læs mere på G((o))ng Tomorrows hjemmeside.