24.05.17
Leopold Hurt og Athelas på Klang 2016. Foto: Alexander Banck-Petersen

Avantgarde-klassikere, stjerne-ensembler og debut-koncerter på Klang festival

Danmarks største festival for samtids- og avantgardemusik præsenterer 12 dage med over 30 koncerter i KoncertKirken, på Folketeatret og andre lokationer i København.

Traditionen tro byder Klang festival på avantgardistiske “klassikere” fra det 20. århundrede med bl.a. Per Nørgård og György Ligeti side om side med uropførelser af nogle af samtidens mest prominente komponister. Festivalen inviterer også internationale ensembler i verdensklasse til at spille i København. Det drejer sig i år om den amerikanske Jack Quartet, tyske Sonar Quartett og Adapter Ensemble samt Plus-Minus Ensemble fra Storbritannien. Dertil kommer debutkoncerter med de danske nyudklækkede komponister fra Det Jyske Musikkonservatorium Mette Nielsen og Allan Gravgaard Madsen.

Den 25. maj åbner festivalen med urpremiere på operaen Falling Awake på Folketeatrets intimscene Hippodromen. Operaen, hvor hovedpersonen gør oprør mod librettoen og sætter spørgsmålstegn ved denne og hele sin virkelighed, er skrevet og komponeret af Lasse Schwanenflügel Piasecki, der også havde en uropførelse på 2014-udgaven af Klang.

Hvad? Klang – Copenhagen Avantgarde Music Festival
Hvor? KoncertKirken, Folketeatret m.fl.
Hvornår? 25. maj til 5. juni 2017

Læs det fulde program på festivalens hjemmeside, hvor der også kan købes partout- såvel som éndags-billetter.