12.10.17
Ea Borre spiller papir-orgel-koncert på Frederiksberg Hovedbibliotek. Foto: Hanne Budtz Jørgensen

Eksperimenterende musik på Kulturnatten

På den årlige kulturnat slår Københavns mange kulturinstitutioner dørene op og holder åbent hus med indslag af enhver tænkelig art. Seismograf guider til nogle af de mere eksperimenterende musikalske af slagsen.

På Københavns Hovedbibliotek i Krystalgade sker der traditionen tro en hel masse forskelligt på bibliotekets mange etager. Men på hovedscenen i foyeren har årets musiker ved Steppeulven-prisen – pianisten Adi Zukanovic, der har spillet med alle fra Bisse til Oh Land og Anders Meldgaard – samlet et hold af gæstestjerner, som han optræder med. Det er kl. 20 og 21:30. Før og efter, nemlig kl. 19 og igen kl. 22:30, fremfører Badesøens Saxofonoptog, der blev dannet til dette års Badesøen Festival i Albertslund, et potpourri af kammerficeringer af Beach Boys- og ABBA-klassikere arrangeret for saxofonkvartet.

Hvis man er mere til klaver end saxofon, danner den historiske villa Møstings Hus på Andebakkesti 5, der i dag huser udstillinger af samtidskunst, ramme om to intime solokoncert med pianisten August Rosenbaum kl. 21 og 22:15.

Og der er flere ting at opleve, hvis man holder sig på Frederiksberg. Rådhuset byder kl. 19, 20 og 21 på minikoncerter med et ensemble fra Copenhagen Phil ledet af Uffe Savery. Lige i nærheden – på Frederiksberg Hovedbibliotek – er der kl. 20 elektronisk papir-orgel-koncert med papirkunstner og orgelbygger Ea Borre og musiker Mikkel Pihl.

Lidt tættere på centrum – på Musikmuseet i det gamle radiohus på Rosenørns Allé er der 18:15, 19:45 og 23:15 demonstration af et selvspillende klaver fra omkring år 1900. Man kan også opleve museets symphonion (en antik grammofonlignende spilledåse fra samme periode) kl. 18:45 og 21:45.

Vil man have sprællevende og ny musik, er der på kulturfabrikken Baghold på Vesterfælledvej improvisationskoncert med elektrisk guitar, vokal, elektronik og legetøj med koncertstart hver halve time fra kl. 18 med Sofia Härdig, Jørgen Teller, Rex Casswell, Christian Rønn og Martin Klapper.

På Overgaden – Institut for samtidskunst på Christianshavn opfører udstillingsaktuelle Niels Lyhne Løkkegaard og Jacob Kirkegaard et fælles værk for klarinet og cello. Det sker i løbet af åbningstiden mellem kl. 18 og 22, hvor der også er mulighed for at opleve de to kunstneres udstilling Vestindiske Forestillinger, der består af lydoptagelser fra den tidligere danske koloni.

Læs mere og se det fulde program på Kulturnattens hjemmeside.