02.11.17
Søren Kjærgaard udtrykker sig i flere lag på samme tid på samme klaver i sin soloperformance

G((o))ng Tomorrow i morgen og en uge frem

København bliver sat på den anden ende, når den årlige festival for ny, eksperimenterende musik og lydkunst på tværs af genrer, G((o))ng Tomorrow, finder sted de næste ni dage på forskellige lokationer, spillesteder og museer.

Festivalen præsenterer traditionen tro et eklektisk mix af kunstmusik, improvisation, installation og happenings fra danske og internationale frontløbere på tværs af genrer og i mødet med andre kunstarter – og med musik fra Mellemøsten, Nordafrika og Asien, som sjældent finder vej til danske koncertsale.

Eksempelvis optræder den 65-årige japanske pioner inden for støj og fri musik Keiji Haino på festivalen ved to forskellige lejligheder. Først lørdag, hvor han på Statens Museum for Kunst i performancen Miracle dirigerer 88 pianister, der samles om ét koncertflygel for hver at ramme én tangent med én finger på præcis samme tid – en logistisk udfordring, der kræver både smidighed, præcision og et specialbygget stillads for at denne ene kollektive, disciplinerede handling kan gennemføres. Tirsdag aften er Haino den ene halvdel af en duokoncert med den uhyre produktive danske sanger og sangskriver Bisse, der i en grænsesøgende stil har spyttet hele syv albums ud på blot to år. Det er svært at spå om, hvad der vil ske, når de to går på scenen sammen i Lille Vega. Aftenen indledes med en solokoncert af den herboende taiwanesiske percussionist Ying-Hsueh Chen.

Herudover byder festivalen på en 12-timers koncert med WeLikeWe og Jacob Kirkegaard, en audiovisuel installation af saxofonisten Mette Rasmussen, en soloklaverkoncert i flere lag af Søren Kjærgaard, det verdenskendte Neue Vocalsolisten Stuttgart, der synger ny musik fra Tyrkiet, Libanon og Syrien og meget andet.

Hvad? G((o))ng Tomorrow
Hvor? KoncertKirken, Lille Vega, Jazzhouse, Peryton, Thorvaldsens Museum, Statens Museum for Kunst m.fl.
Hvornår? 3-11. november 2017

Læs mere og se det fulde program på festivalens hjemmeside.