11.09.17

Kunstnerkollektiv indtager kirkerum

Kunstnerkollektivet Vontrapp udforsker kirkerummets arkitektur og akustik såvel som ritualer, når de indtager Roskilde Domkirke og Trinitatis Kirke med et nyt værk, der udfolder sig som en hybrid mellem ritual, installation og performance.

Kollektivet, der består af en billedkunstner, en arkitekt, en lydkunstner og to dramaturger har de senere år arbejdet med at skabe stedsspecifikke totalinstallationer og lavet værker til bl.a. forladte huse, sociale boligblokke og underjordiske cisterner.

Det er lydkunstner og komponist Sandra Boss, som står for den eksperimenterende lydside. Til dette værk har hun udforsket de lyde, vi traditionelt forbinder med kirkerummet – nemlig fællessang, orgelmusik og kirkeklokker – i en form, hvor disse lydkilder indgår i helt nye sammenhænge. Orglets dramatiske kraft udnyttes både i musikalske forløb, men også til at skabe deciderede lydeffekter i form af trykkende bas og hjerterytmer. Fællessangen er blevet forvandlet til et fluxus-inspireret stemmekor, og klokkerne bruges til at skabe meditative mantra. Endelig indgår sopranen Katinka Fogh Vindelev samt to af domkirkens børnekor, der sammen skaber et tæppe af vibrerende klange og minimalistisk forløb.

Hvad? En Sten fra Hjertet
Hvor? Roskilde Domkirke og Trinitatis Kirke
Hvornår? 12. september kl. 19 + 21 og 13. september kl. 19:30 (henholdsvis)

Læs mere på kunstnerkollektivet Vontrapps hjemmeside.