09.05.17

SPOR indtager Aarhus med hverdagens magi

SPOR festival præsenterer denne uge et uhyre alsidigt program af ny lyd- og tonekunst under temaet EPIPHANY.

Aarhus’ årlige festival for ny lyd- og tonekunst skydes for alvor i gang torsdag, når Aarhus’ gader, gallerier og kulturhuse indtages af happenings, performances og installationer og koncerter.

Festivalen tyvstartede allerede i går med en "real-life" performance af kunstneren Jagoda Szmytka, der henover samtlige af festivalens syv dage bor og lever i udstillingsrummet BOX i en af Aarhus’ mest centrale gader til frit skue for offentligheden.

Man kan passende indfinde sig på broen mellem Immervad og Frederiksgade torsdag eftermiddag kl. 15. Her bliver en kæmpemæssig akkordeon-lignende lydskulptur skabt af kunstnerne Ea Borre og Sandra Boss centrum for en offentlig performance med titlen Sustained Effort. På udstillingsstedet SPANIEN19C kan man opleve Bergrún Snæbjörnsdóttirs højttaler-organisme HYSTERONS forvandle sig til en kompromisløs feminin autoritet. Og torsdag aften kl. 20 kan man opleve dansk premiere på et værk med musik af komponist Bent Sørensen og tekst af den norske forfatter Tomas Espedal. De Fire Årstider fremføres af det norske ensemble POING, mens Sørensen læser op af Espedals dagbogs-prægede tekster fra romanen Året om årstidernes bevægelse og forandring.

Herefter venter tre fulde festivaldage, der bl.a. byder på en lydvandring ved Martin Andreas Hirsti-Kvam, udgivelsen af Jeppe Ernsts musikbog for lugtesansen, et egyptisk elektronisk kvindekollektiv og meget meget andet.

Hvad? SPOR festival
Hvor? Forskellige lokationer i Aarhus
Hvornår? 8-14. maj 2017

Se det fulde program på festivalens hjemmeside og læs eller genlæs Seismografs interview med de to kuratorer Anne Marqvardsen og Anna Berit Asp Christensen.