15.08.17
Foto: Kåre Viemose

Susanne Bier operatiseres

Den Oscar-vindende danske instruktør Susanne Biers filmtrilogi bestående af Elsker dig for evigt (2002), Brødre (2004) og Efter Brylluppet (2006) bliver forvandlet til henholdsvis dans, opera og musical. Det er den midterste af fortællingerne – og dermed en opera – der først får et nyt liv uden for filmlærredet.

“Historien har alt det, vi ønsker os en opera skal have. Den er relevant og nutidig og slår direkte ned i den politiske diskurs i Danmark og verden. Det føles som en helt naturlig ting for operaen at løfte historien ud af det daglige og konkrete og op på det mytologiske og episke følelsesmæssige plan. I opera bruger vi musikken til at løfte tingene ud over det punkt, hvor det er logisk eller rationelt. Derfor synes jeg også, at opera er helt oplagt til at fortælle denne historie,” fortæller Kasper Holten, der er instruktør på operaen.

Den islandske komponist Daníel Bjarnason har skrevet musikken til Kasper Holtens iscenesættelse af det posttraumatiske trekantsdrama. Udover Aarhus Symfoniorkester og otte sangere gør han brug af Den Jyske Operas kor, der fungerer som et klassisk græsk kor, som står uden for handlingen og fortæller historien.

Hvad? Operaen Brødre
Hvor? Den Jyske Opera, Musikhuset Aarhus, Skovgaardsgade 2C, Aarhus C
Hvornår? 16-22. august 2017

Læs mere på Den Jyske Operas hjemmeside.