28.08.17

Symfoniorkester brugt som pladespiller

Aarhus Symfoniorkester bliver brugt som en organisk pladespillerskulptur, når Shiva Feshareki blander båndmusikkens eksperimenter med hiphoppens “turntablism” og tilfører dem begge orkestermusikkens storhed.

Den 31. august kan man i Aarhus opleve den britiske komponist eksperimentere direkte med sammenhængen mellem de akustiske former, koncertsalens rumlighed og orkestrets instrumentering og placering, når hun sammen med organisten Kit Downes bruger det danske symfoniorkester i et nykomponeret værk.

Feshareki er kraftigt inspireret af bl.a. danske Else Marie Pade samt sin landskvinde Daphne Orams banebrydende elektroniske værk for orkester og pladespillere Still Point fra 1949, som hun tidligere har fortolket sammen med London Contemporary Orchestra.

Musikhuset Aarhus huser Danmarkspremieren på hendes orkesterværk med Aarhus Symfoniorkester, som bærer den knappe titel O:

“Orkesterværket er en yderst skulpturel, akustisk komposition inspireret af mine mangeårige eksperimenter med forskellige musikalske formater og discipliner. Værket er fordelt i rummet på en måde, således at musikken bevæger sig rundt i orkestret, som var det en roterende vinylplade. I den forstand fokuserer stykket også på resonans og lyds fysiske egenskaber. Denne cirkulære bevægelse, med uret eller mod uret, er en del af de skulpturelle mønstre, der benyttes, og afhængig af hvor hurtigt eller langsomt lyden bevæger sig rundt mellem musikerne bliver alle aspekter af musikken påvirket”, forklarer Feshareki.

Hvad? Shiva Fesharekis O
Hvor? Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C
Hvornår? 31. august 2017 kl. 19.30

Læs mere om Feshareki og hendes virke på Aarhus Symfoniorkesters hjemmeside.