Det Kongelige Danske Musikkonservatorium holder igen 10 dages fest for ny musik

4. Marts 2016
<p>Fra d. 9. – 18. marts afholder Det kongelige Danske Musikkonservatoriums deres årlige PULSAR festival – en festival for ny musik. I år er festivalen blevet til i samarbejde med DR SymfoniOrkestret og Kunstakademiets billedskoler…</p>

Fra d. 9. – 18. marts afholder Det kongelige Danske Musikkonservatoriums deres årlige PULSAR festival – en festival for ny musik. I år er festivalen blevet til i samarbejde med DR SymfoniOrkestret og Kunstakademiets billedskoler.

Festivalen fordeler sig fysisk med koncerter på Musikkonservatoriet og udstillinger på Kunsthal Charlottenborg. Programmet fyldes ud af nationale komponiststuderende og gæstekomponister fra ind- og udland.

Årets tema - Metro
Hvert år er festivalen bygget op omkring et eller flere temaer. Tidligere års temaer har blandt andet været "Instruments", "Voices", "Music Movin'", "Musik og teknologi" og "Rummet og historien".
I år er temaet ”Metro”. Det skal henvise til et billede af kunsten som en dynamisk metropol og et metro-plex, hvor forskellige centre er forbundne med hinanden og ligger side om side. Festivalen beskriver kunstbilledet på samme måde: forskellige områder og genrer, der låner af hinanden, inspireres af hinanden og hvor grænserne mellem dem hele tiden er i udvikling. Den samme kunstner kan arbejde med nyt og gammelt materiale og bruge mange forskellige formater, så som billede, lyd, performance, spil og video.  
Metro-billedet skal illustrere den forbundethed, og PULSAR selv beskriver, hvordan ”Kunstnernes nervebaner gennemkrydser kunstens Metropol, som storbyen gennemkrydser trafikårer og metrolinjer”.

Program
Festivalen åbnes onsdag d.9. marts kl. 17.00 med Vernissage med lydkunst og installationer i Kunsthal Charlottenborg. Programmet åbner med George Koutsouris, Martin Christoffer Lund og Hans Beck og åbningsdagen afsluttes med stemmeensemblet Syvende&sidst i selskab med Hannah Anbert.

Samarbejdet med DR SymfoniOrkester fører blandt andet til fremførelse af nye værker af Martin Stauning, James Black og Aya Yoshida, samt musik af festivalens composers in residence, Poul Ruders og Christian Winther Christensen. Det hele ledes af Brad Lubman.

Herudover byder programmet blandt mange ting på en Electronic Lounge, mødet mellem kammeropera og strygeorkester, koncert fra det jyske, kinesiske instrumenter og en festlig afslutning med blandt andre Hannibal Andersen, Kristoffer Raasted og Maja Liisberg Poulsen/Maria Nørholm.

Dertil kommer en bonuskoncert med Athelas Sinfonietta med titlen Den Spetakle Orient. Koncerten dirigeres af PULSAR’s gæstedirigent Jean Thorel.

Puls til børn
Igen i år forkæler festivalen de yngste medlemmer med BØRNEPULSAR. Det foregår på Studiescenen lørdag d.12. marts kl. 15.00 og er for børn i alderen 5-12 år. I år er det komponist og musikpædagog Kirsten Juul Seidenfaden, komponist og musikpædagog Peter Bruun samt komponist Jeppe Just, der vejleder børnene i udfoldelsen af deres musikalske fantasi.

Alle koncerter på festivalen har gratis adgang.

Programmet for alle dage og detaljer om kunstnerne kan findes i PULSAR-avisen, på Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums hjemmeside og på festivalens Facebookside