KoncertKirken på Blågårds Plads danner d. 9. december rammen om en vidtfavnende musikalsk aften, der byder på fire koncerter, som alle udforsker lyd og rum og inviterer til fordybelse.


Det 74-årige new age-ikon Laraaji (US) fik sit musikalske gennembrud i 1980 med den Brian Eno-producerede plade Ambient 3: Day of Radiance. Året forinden havde Eno på en gåtur opdaget Laraaji, som spillede på gaden i New York. Musikalsk og spirituelt har Laraaji skrevet sig ind i samme tradition som Alice Coltrane med sin opløftende, citar-baserede trance-musik. Laraaji er pladeaktuel med de to tvillingealbum Sun Gong og Bring on the Sun. Laraaji vil i forbindelse med koncerten afholde en af sine velrenommerede lattermeditationsworkshops, hvor man kan få renset ud i krop og sjæl ved hjælp af latter.

 

 

Aftenen byder også på debutkoncert med den danske synthesizerduo Videodrones, der blander ildevarslende stemninger fra italienske horrorfilm-soundtracks med en god portion fremdrift inspireret af kraut og techno. Videodrones består af Jakob Skøtt, der normalt slår sine folder som trommeslager i Causa Sui, samt Kristoffer Ovesen, der med sit kassettebåndsselskab Interzone Tapes har fingrene godt nede i undergrundstechnoens muld. Videodrones har to udgivelser på det internationalt anerkendte pladeselskab El Paraíso Records bag sig.

 

Med mere end 25 års erfaring og et trecifret (!) antal udgivelser bag sig er Ashtray Navigations (UK) en institution inden for psykedelisk, eksperimenterende musik. Ashtray Navigations favner både ragaen og dronemusikkens meditative modus samt mere udfarende psykedeliske og støjrockede eksperimenter, men altid med udgangspunkt i improvisation. Koncerten er den første i Danmark siden 2009.

 

Aftenen åbnes af engelske Cam Deas, der efter en række udgivelser baseret på 12-strenget guitar har kastet sig over modularsynthesizerens endeløse muligheder, dog stadig med guitaren som lydkilde. Resultatet er en form for hyper-kinetisk musique concrète, der er lige dele abstrakt og organisk. Deas har senest leveret en lydinstallation til kunstneren Zhang Dings soloudstilling på ShangART-galleriet i Shanghai og er tilknyttet Rytmisk Musikkonservatorium som ekstern underviser.

Teaser
<p><span>Den eksperimenterende kunst- og musikfestival, Festival of Endless Gratitude, byder indenfor i KoncertKirken på Nørrebro til en aften i fordybelsens tegn.</span></p>
Theme