Under overskriften MOD starter på onsdag en koncertrække i KoncertKirken i København med den unge, danske blokfløjtenist Louise Hjorth og ny musik for hendes instrument i centrum.

”MOD” står for ”moderne musik” og for at være ”modig” - det gælder både musikere og komponister, fortæller Louise Hjorth.

I samspil med en række andre musikere uropfører hun musik af den britiske komponist Laurence Osborn og desuden musik af bl.a. tysk-islandske Steingrimur Rohloff, colombianske Eblis Álvarez og danske Pierre Dørge. Udvalget er dermed milevidt fra det klassiske repertoire for instrumentet fra renæssancen og barokken.

”De tidlige toner, som er skrevet originalt for mit instrument, rummer visse begrænsninger. Man kan ikke gå til ekstremer på samme måde, som man kan i ny musik. Jeg fokuserer på den nye kunstmusik, der rummer alle udtryksmuligheder. I den kan jeg gå til ekstremer og give mig selv fuldt ud”, forklarer den 32-årige fløjtenist.

Ved koncerterne improviserer Louise Hjorth på forskellige blokfløjter fra sopranino til den dybe bas, ligesom man kommer til at høre instrumentet gennem en række effektpedaler.

Tid: 18. november kl. 20:00
Sted: KoncertKirken, Blågårds Plads, København N

Senere i løbet af vinteren kommer koncertrækken bl.a. forbi værker af Fuzzy, filmkomponisten Frans Bak og jazzpianisten Jacob Anderskov. Det sker 15. december, 10. januar og 2. februar, hvor man bl.a. kan opleve Louise Hjorth i samspil med Lars Greve (sax/klarinet), Neel Teilmann (klaver) og Katrine Kristiansen (orgel). Læs mere om koncertrækken på louisehjorth.dk.

Teaser
<p>Under overskriften MOD starter på onsdag en koncertrække i KoncertKirken i København med den unge, danske blokfløjtenist Louise Hjorth og ny musik for hendes instrument i centrum.</p>
<p>...</p>
Image