© PR

The Environmental Audiotour

Anden udgave af Helsinki Biennale åbner 11. juni. Aarhus Universitets Critical Environmental Data-forskningsgruppe fik til opgave at skabe en »Environmental Audiotour«, der formidler byen som energi, som sansning, som mangeartede historier og forestillede fremtider. Vi præsenterer andet afsnit af turen, der rummer ruinerne af en gammel vejrstation på øen Vallisaari, et markant kuratorisk sted på biennalen.

  • Annonce

    Man skal høre meget

Forestil dig, at du fordyber dig i miljødata, mens du opdager de indviklede arkitekturer af miljømæssig sansning, der omgiver os. The Environmental Audiotour præsenterer Helsinki og Vallisaari i form af miljødata. Fortællerstemmen fører os gennem forskellige rum og steder i fortiden og fremtiden: Virkelige og forestillede historier udfolder sig i samklang med elementære kræfter i bymiljøet, fra vand til luft og fra land til ild. Fortælleren henleder vores opmærksomhed på den transformerende energi og de økologiske landskaber, når vi bevæger os gennem forskellige »øer« i byen.

The Environmental Audiotour er udviklet af Jussi Parikka, Paolo Patelli og May Ee Wong. Projektet består af seks lydhistorier, der kan opleves i den sydlige havn nær Lyypekinlaituri, i Vallisaari ved ruinerne fra den gamle vejrstation, i Hietalahti, i Kaisaniemi Botaniske Have og i Sörnäinen nær Uniarts Academy of Fine Arts – såvel som online.

CED: The Environmental Audiotour – Episode 2, The Weather Station 

Hør alle seks episoder her


Helsinki Biennale finder sted 11. juni – 17. september 2023

© Jussi Parikka
© Jussi Parikka


Dansk oversættelse: Andreo Michaelo Mielczarek