Januar 2013

Komponiststemmer

’Komponiststemmer’ portrætterer Søs Gunver Ryberg, Niels Rønsholdt, Morten Riis og Christian Winther Christensen. Men, ‘Komponiststemmer’ er mere end et Fokus på fire af tidens markante kunstnere på den eksperimenterende musikscene. ’Komponiststemmer' sætter også fokus på komponistportrættet som sådan, og åbner for nye måder at portrættere komponisten anno 2013 på.

Artikler

’Komponiststemmer’ portrætterer kunstnerne Søs Gunver Ryberg, Niels Rønsholdt, Morten Riis og Christian Winther Christensen i lyd.

Søs Gunver Ryberg, der netop er vendt hjem fra Sydkorea, inviterer indenfor i hendes studie, hvor vi beriges med historier om fremmede instrumenter og hypnotiserende lyde. Niels Rønsholdt åbner også op, ikke kun til værkstedet, men til en frygtløs inderlighed og privathed. Morten Riis fortæller om det at ændre kurs og æstetik, mens Christian Winter Christensen reflekterer over, hvad det er, der driver ham frem i sit kunstneriske arbejde. 

Men, ‘Komponiststemmer’ er mere end et Fokus på fire af tidens markante kunstnere på den eksperimenterende musikscene. ’Komponiststemmer' sætter også fokus på komponistportrættet som sådan, og åbner for eksperimenterende former for hvorledes komponisten anno 2013 kan portrætteres.

De 4 portrætter er hverken malet eller skrevet med ord, men formet i lyd og i en bestræbelse på, at form og fortælling spiller tæt sammen i dialog og kontrapunkt.

Dette Fokus er produceret i samarbejde med Auditiv Kultur, Københavns Universitet.
Teknisk assistance: Jamie Hodge, ITMEDIA, KU.

Redaktion: Sanne Krogh Groth og Rasmus Holmboe.

Lyt til de 4 podcast direkte i iTunes eller i et andet program.