Deltag i Seismografs essaykonkurrence, og vær med til at styrke musikkritikken i Danmark. © Vectorium/Shutterstock.com.

Essaykonkurrence: Lyden af 2020

Seismograf vil gerne slå et slag for musikessayet. Derfor lancerer vi nu en konkurrence for lyd- og musikreflekterende essayister.

Kredsløbet for dansk musikkritik skal styrkes. Der er brug for flere kvalificerede refleksioner, vinkler og idéer, hvis vi ønsker en offentlig debat om lyd og musik på så højt et niveau som muligt – og det gør vi selvfølgelig.

Det er grunden til, at Seismograf nu lancerer essaykonkurrencen »Lyden af 2020«. Vi vil gerne hylde musikessayet som genre og tilskynde flere til at gøre os klogere på verden, som vi hører den netop nu.

Emnet for essayene er frit, så længe det handler om lyd eller musik. Der er altså ingen genremæssige begrænsninger, for det er selve den lyttende refleksion over aktuelle fænomener, vi vil sætte fokus på.

Så hvad enten du vil udforske byens lyde, lytte dig gennem tæt skov, identificere tendenser i tidens musik, sætte fingeren på den kulturpolitiske udvikling eller noget helt femte, er der grund til at forfatte et bidrag.

Regler for konkurrencen

Deadline for indsendelse af bidrag er den 27. marts 2020, og vinderne kåres den 27. april.
1.-præmien er, ud over æren, 5.000 kr., 2.-præmien 3.000 kr., og 3.-præmien 2.000 kr.
Essayet skal være på dansk og må maksimalt fylde 15.000 anslag inkl. mellemrum.
Teksten skal fungere på journalistiske præmisser. Den skal altså forholde sig til et aktuelt fænomen, have en klar rød tråd og en gennemtænkt struktur.
Vi lægger vægt på, at essayet præges af kritiske, æstetiske refleksioner, og at der er tænkt over formidlingen.
Alle forfattere beholder ophavsretten til deres bidrag, men Seismograf forbeholder sig ret til, i tillæg til de tre vinderessay, at publicere udvalgte bidrag på Seismograf.org mod et honorar på 800 kr.

Feedback er vigtigt

Vi bestræber os på at give alle deltagere skriftlig feedback på deres essay, for det er en vigtig del af kritikkens kredsløb.

Juryen, der udvælger de tre bedste indsendte essay, udgøres af musikkritikerne Anna Ullman (Weekendavisen), Ralf Christensen (Dagbladet Information) og Sune Anderberg (Seismograf).

Vi håber, at mange vil sprede ordet om konkurrencen og deltage i den. Alle bidrag (i Word-format e.l.) og eventuelle spørgsmål sendes til kontakt@seismograf.org.

Ingen refleksion uden kunst – ingen kunst uden refleksion.

  • Annonce

    Man skal høre meget