Jeppe Zeeberg og Lars Greves bigbandstorværk »Danevirke« uropføres på Gong Tomorrow 2019. © Gong Tomorrow

Seis-guiden: Gong i dag, mikrotonal tuba tomorrow

Gong Tomorrow har skærpet sin profil og indtager København med hipt program, mens byen i øvrigt også lægger hus til en ny operasatsning af Opera Nord og nye novemberværker til Athelas Sinfonietta.

1
9

Uddelegering. Genreorganisationen Snyk har kurateret årets udgave af Gong Tomorrow ved hovedsageligt at bede andre lægge programmet. Og det har ironisk nok ført til, at festivalen har sin måske mest klare profil nogensinde. Den lokale kompositionsmusik fylder markant mindre end sidste år; til gengæld bliver der plads til en overflod af repræsentanter for områder, der falder mellem de mere fast etablerede scener, når pladeselskaber og agenturer som Escho, Eget Værelse, Institut for Dansk Lydarkæologi og Proton inviterer indenfor. (Div. spillesteder, Kbh.)

3
8

Babylonsk. Opera Nord, der i 2015 stod bag totaloperaen Looking for Courage i Ørestad, er tilbage med et nyt værk. Liebestod – en opera:tion kredser tematisk om kærlighed og videnskab i en libretto forfattet af sprogvirtuosen Cia Rinne, som spænder helt fra oldgræsk til moderne nordiske sprog. Sofia Jernberg, der selv deltager som en af stemmerne i værket – flankeret af bl.a. Katinka Fogh Vindelev – står sammen med Henrik Strindberg bag musikken, der fremføres på akkordeon, slagtøj, bratsch, kontrabas og harpe. (Takkelloftet, Kbh.)

5
6

Åbninger. Det er travle dage for intuitionskomponisten Carl Bergstrøm-Nielsen. Dels er han på programmet ved Institut for Dansk Lydarkæologis salon under Gong Tomorrow, dels arrangerer han igen i år Copenhagen Open Form Festival. Festivalen fokuserer denne gang på improvisation som en dialogform mellem musikere og kunstarter; ud over Bergstrøm-Nielsen på valdhorn medvirker akkordeonisterne Marie Wärme og Dean Delgiusto samt vokalisten Malene Bichel. (Literaturhaus, Kbh.)

9

Mørkehjerte. Den albumaktuelle komponist Jesper Koch har en ny, 11-satset sangcyklus, Poesien er mørket i lyset, på programmet ved Athelas Sinfoniettas novemberkoncert i Koncertkirken. Her kan man også høre den danske førsteopførelse af islandske Hugi Gudmundssons Interrobang samt, ikke mindst, en ny, stor violinkoncert, Heart of Darkness, af huskomponisten Morten Olsen. (Koncertkirken, Kbh.)

16

Quirky. Mayhem får besøg af den engelske komponist og musiker Robin Hayward, der tidligere har gæstet komponistfestivaler med sin særlige mikrotonale tuba. På programmet for koncerten finder man også den dronende violinduo Tongue Depressor fra USA samt den gennemblæsende saxofon- og basunduo Gud Er Kvinde i form af Johannes Lund og Maria Bertel. (Mayhem, Kbh.)

Annonce

Pulsar Festival 2020

Annonce

Edition s