Aliaset Frisk Frugt har forladt planeten jorden

1. november 2017
<p><span>Nekrolog over kunstneraliaset Frisk Frugt, der i mere end 12 år fik lov at følge multiinstrumentalist og komponist Anders Lauge Meldgaard.</span></p>
<p><span>...</span></p>

Det skete midt i udstillingen Slutprodukt (mellemrum) af Kasper Lynge Jensen på det lille galleri Peryton i indre København om eftermiddagen lørdag den 28. oktober 2017, at navnet og ånden Frisk Frugt forlod planeten og ikke længere vil være at finde i denne verden. Kun musikken er blevet tilbage.

Frisk Frugt skabte musik, der udfordrede gængse genrebegreber og legede med dansksproget sangskrivning, improvisation og klassiske orkesterinstrumenteringer tilsat en idiosynkratisk varemærkelyd af hjemmebyggede instrumenter, vestafrikansk inspirerede rytmer og musikskole-agtig intonation. Frisk Frugt startede i 2004 som en CD-R-udgivelse med netop den titel. Titlen blev betragtet som navnet på kunstneren bag, der med tiden tog navnet til sig, og senere blev det til pladerne Guldtrompeten (2006), Dansktoppen Møder Burkina Faso I Det Himmelblå Rum Hvor Solen Bor, Suite (2010) samt Den Europæiske Spejlbue (2015).

Ved seancen lørdag sang Marie Eline Hansen Frisk Frugt-sange bakket op af et (måske) selvspillende cembalo, der til sidst stod alene tilbage med sit spøgelsesakkompagnement, inden Frisk Frugts ånd for bestandigt svævede ud i lyset og væk fra jordens overflade.

Anders Lauge Meldgaard lever videre og laver for fremtiden musik i eget navn.