Et åndedræt, en krukke, en film og en kammersymfoni

25. Oktober 2017
<p><span>På Musikhuset i Aarhus opføres værket </span><span>PNEUMATICKS</span><span> – en film om tilblivelsen af en krukke med musik fremført semiakustisk af et klassisk inspireret ensemble.</span></p>
<p><span>...</span></p>

På Musikhuset i Aarhus opføres værket PNEUMATICKS – en film om tilblivelsen af en krukke med musik fremført semiakustisk af et klassisk inspireret ensemble.

Værket er formet over fænomenet respiration – åndedrættet, åbningen mellem det indre og det ydre – der normalt foregår ubevidst, men her bevidstgøres og formes til en skabende kraft i musik og billede.

Det audiovisuelle værk er synkront udviklet af komponister og billedkunstnere, og opsætningen består af en film med musik fremført af en art kammerensemble bestående af tre sangere, en basklarinettist samt to cellister. Musikken er komponeret af Lil Lacy og Signe Lykke og spejler gennem fire symfoniske satser bevægelsen gennem to åndedrag – indånding, udånding, indånding, udånding. Filmen er lavet af Ann Sophie von Bülow og Ulrik Heltoft og består af dokumentariske optagelser fra Uganda, hvor en kvinde omdanner jord til en lerkrukke.

“Krukken er en åben beholder, som rummer det, vi selv fylder i – ligesom en lunge. Begge dele fungerer som et direkte redskab til væren og liv, der står til rådighed for os, til at bruge som vi vælger og ønsker”, forklarer komponist og cellist Lil Lacy fortæller om mødet mellem musikken og filmen.

I ensemblet medvirker desuden sopran Katinka Fogh Vindelev, alt Laura Mayer, baryton Simon Rønne Rischel, klarinettist Morten Lohmann Sønderskov Jensen og cellist Soma Allpass.

Hvad? PNEUMATICKS
Hvor? Musikhuset, Lille sal, Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C
Hvornår? Søndag den 29. oktober kl. 17:00

Læs mere på Musikhusets hjemmeside.