Lydperformance skal redde udskældt lufthavn

20. Oktober 2015

På torsdag danner Aarhus Lufthavn rammen om en lydperformance skabt specifikt til afgangshallen af koreografen Troels Primdahl fra Aarhus Unge Tonekunstnere. Det sker i samarbejde med initiativet Aarhus Lufthavn 2.0, der arbejder for at forandre aarhusianernes anstrengte forhold til den gamle lufthavn.

Aarhus Lufthavn har længe været udskældt for sin størrelse, arkitektur og placering i forhold til byen. Nu forsøger man at slippe kreative kræfter løs og lade lufthavnen fungere som udstillingsvindue for det østjyske og aarhusianske kulturliv.

Og det er altså i første omgang det New York-baserede ensemble Decoda, der i samarbejde med den danske perkussionist Christian Windfeld skal opføre Primdahls værk *NIGHT IS ALSO A SUN* [Airport suite no. 1] på henholdsvis violin, bratsch, cello, fagot og slagtøj i samspil med afgangshallens blinkende biludlejningsreklamer og check-in-skranker.

”Vi beder dig om at møde op i lufthavnens afgangshal. Men eneste destination for rejsen er en udforskning af de dybtliggende områder mellem intimitet og indadvendthed. Vi ønsker dig vinger”, lyder det fra folkene bag.

Tid: Torsdag den 22. oktober kl. 20:15
Sted: Aarhus Lufthavn, Ny Lufthavnsvej 24, 8560 Kolind
Der kører en gratis shuttlebus fra Musikhusets parkeringsplads kl. 19:30 (retur 21:15).

Køb billet til *NIGHT IS ALSO A SUN* [Airport suite no. 1] her (70 kr., gratis for medlemmer af AUT).