Lydperformance skal redde udskældt lufthavn

20. Oktober 2015
<p>På torsdag danner Aarhus Lufthavn rammen om en lydperformance skabt specifikt til afgangshallen af koreografen Troels Primdahl fra Aarhus Unge Tonekunstnere. Det sker i samarbejde med initiativet Aarhus Lufthavn 2.0, der arbejder for at forandre aarhusianernes anstrengte forhold til den gamle lufthavn.</p>
<p>...</p>

På torsdag danner Aarhus Lufthavn rammen om en lydperformance skabt specifikt til afgangshallen af koreografen Troels Primdahl fra Aarhus Unge Tonekunstnere. Det sker i samarbejde med initiativet Aarhus Lufthavn 2.0, der arbejder for at forandre aarhusianernes anstrengte forhold til den gamle lufthavn.

Aarhus Lufthavn har længe været udskældt for sin størrelse, arkitektur og placering i forhold til byen. Nu forsøger man at slippe kreative kræfter løs og lade lufthavnen fungere som udstillingsvindue for det østjyske og aarhusianske kulturliv.

Og det er altså i første omgang det New York-baserede ensemble Decoda, der i samarbejde med den danske perkussionist Christian Windfeld skal opføre Primdahls værk *NIGHT IS ALSO A SUN* [Airport suite no. 1] på henholdsvis violin, bratsch, cello, fagot og slagtøj i samspil med afgangshallens blinkende biludlejningsreklamer og check-in-skranker.

”Vi beder dig om at møde op i lufthavnens afgangshal. Men eneste destination for rejsen er en udforskning af de dybtliggende områder mellem intimitet og indadvendthed. Vi ønsker dig vinger”, lyder det fra folkene bag.

Tid: Torsdag den 22. oktober kl. 20:15
Sted: Aarhus Lufthavn, Ny Lufthavnsvej 24, 8560 Kolind
Der kører en gratis shuttlebus fra Musikhusets parkeringsplads kl. 19:30 (retur 21:15).

Køb billet til *NIGHT IS ALSO A SUN* [Airport suite no. 1] her (70 kr., gratis for medlemmer af AUT).