Hans Sydow

Hans Sydow (f. 1968) kan designe og formidle også den svære musik, som han selv ind imellem boltrer sig i som komponist. Men han mestrer også det helt enkle og ser det som en særlig opgave at forene sproget og musikken, ikke mindst i forhold til børn og unge. Genren vil de fleste nok kende som ’crossover’. Alt dette gør Sydow som komponist og organist, men også som lærer på TONESPACE på Vestjysk Musikkonservatorium.

 Som komponist arbejder Hans Sydow med at kombinere lyden, lyrikken og musikken og arbejder tilsvarende med sprog og reallyd som sit væsentligste musikalske materiale. Et eksempel herpå er cd’en Glimtvis til tekster af Tom Kristensen, hvor det lykkes Sydow både at formidle sig selv og Tom Kristensens lyrik i et yderst personligt og nærværende musikalsk udtryk. Desuden gør Sydow ofte en dyd ud af at blande traditionerne - pop og avantgarde, det iørefaldende og det støjende, hvilket bl.a. kan høres på cd’erne Halvvejs til Halfdan og Rime-Djävelen.

Sydow er på mange måder en pioner inden for sit felt og er som kunstner helt ’sin egen’ med klare musikalske ideer. Han bevæger sig gerne ud over det normale, når musikken fx relateres ’anderledes’ til liturgien i folkekirken eller implementeres på en skole, hvor fantasien, som instrument, levendegør en gammel jysk stationsby på en helt ny måde.«

 

Skrevet af

Debat

Af
Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Hans Sydow, Morten Skovgaard Danielsen
1. august 2002