Rasmus Steffensen

Jeg er cand.mag. i Litteraturhistorie og Musikkultur fra Aarhus Universitet. Har desuden studeret ved Europa-Universität Viadrina i Frankfurt an der Oder, og har i det hele taget rejst meget i såvel Tyskland som Øst- og Centraleuropa, hvilket har ført til en væsentlig interesse for litteratur og musik fra dette område. Arbejder pt. som freelancejournalist, festivalarrangør og almen kulturaktivist. I 1999 var jeg med til at starte Musiktidsskriftet Geiger, som jeg fortsat er med til at redigere og skrive for. Jeg er ligeledes medstifter af pladeselskabet Geiger Records, der primært helliger sig hybrider mellem litteratur og musik. I samme ånd er jeg medarrangør af festivalen Lyd+Litteratur, der netop sætter fokus på dette felt. Jeg er initiativtager og projektleder på festivalen Fanø Free Folk Festival, der udforsker eksperimenterende tilgange til folkemusik.

Som kulturjournalist har jeg – ud over Seismograf og Geiger – skrevet til bl.a. Kristeligt Dagblad, Litteraturmagasinet Standart, Rootszone og Fønix.

Min musikalske baggrund er i rock- og folkmusikken, men ved at beskæftige mig med de ydre grænser af disse genrer, er jeg naturligt stødt ind både minimalisme, støjkunst, improvisationsmusik og andre eksperimenterende musikformer, som jeg har ladet mig fascinere af. Den store drivkraft er nysgerrigheden og kærligheden til musik, der tør udfordre genreforventningerne – uanset om det er inden for pop, jazz eller kompositionsmusik.

 

Skrevet af