Om Seismograf

Ingen refleksion uden kunst – ingen kunst uden refleksion

Seismograf er et redaktionelt uafhængigt webmagasin, der stiller skarpt på den nyeste kunst i lyddomænet og dens skabere.

I 2011 fusionerede Seismograf med Dansk Musik Tidsskrift og Autograf, og vi er dermed i dag Danmarks eneste magasin fuldkommen dedikeret til ny musik, lydkunst og disse felters nære slægtninge.

Alt vores indhold udkommer online og er frit tilgængeligt for alle. Vi dækker aktuelle begivenheder kritisk og oplysende, og samtidig udgør vi en platform for mindre tidsbunden musikjournalistik i form af essays, kommentarer, podcasts og tematiserede Fokus-udgivelser.

De auditive kunstarter er i disse år i en rivende udvikling, både kunstnerisk og institutionelt. Gamle skel er langsomt og umærkeligt forsvundet, og helt nye felter, der ofte rammer et bredere publikum, er vokset frem. Samtidig befinder aktivitets- og kvalitetsniveauet på de aktuelle scener sig på et meget højt niveau – fra de største og mest profilerede projekter til de små, der pibler op af undergrunden. Det er en situation, der kalder på en tilsvarende højt kvalificeret kritik, formidling og refleksion.

Seismograf er til for at fortælle og oplyse publikum om disse levende auditive kunstområder. Men samtidig er vores rolle i lige så høj grad at skabe rum for en dialog, refleksion og kritik af en sådan kvalitet, at den kommer til at indgå i et symbiotisk forhold med kunsten selv. Vi ønsker på den ene side at afspejle, hvad der sker lige nu, og på den anden side at fungere som en aktiv, kritisk og stimulerende medspiller, der er med til at bringe kunsten videre.

For yderligere at udvide rummet for denne dialog har vi siden 2014 også udgivet peerreviewede artikler i sektionen Seismograf Peer.

Takket være et samarbejde med Det Kongelige Bibliotek findes fra og med 2019 hele Dansk Musik Tidsskrifts digitaliserede arkiv (1925-2010) hos Seismograf.

ISSN: 2245-4705
Bibliometrisk forskningsindikator: faggruppe 7
CVR: 12313098

Andreo Michaelo Mielczarek (ansv. redaktør, Seismograf)
Stifter og partner i den nyetablerede kulturorganisation Kultur(a). Musikkritiker og kulturjournalist ved Kristeligt Dagblad og Århus Stiftstidende/Avisen Danmark og har gennem årene bidraget med artikler til bl.a. Kunsten.nu, Neural (Italien), Raw Vision (UK), Nutida Musik (Sverige), Kunstkritikk (DK/Sverige), Iscene.dk, B.T. og Jazz Special.

Sanne Krogh Groth (ansv. redaktør, Seismograf Peer)
Ph.d. i Musikvidenskab fra Københavns Universitet (2010) med en afhandling om det svenske elektronmusikstudie EMS (Kehrer 2014). Tidligere adjunkt ved Roskilde Universitet og projektforsker ved Det Kgl. Bibliotek; siden 2017 lektor ved Musikvidenskab på Lunds Universitet.

Jens Voigt-Lund (webdesigner og -programmør)
Medstifter og tidligere medredaktør af Seismograf.

Bag Seismograf står Foreningen Seismograf/DMT med en bestyrelse bestående af:

  • Jens Voigt-Lund (komponist), formand
  • Regin Petersen (leder, Snyk)
  • Morten Riis (komponist og forsker, Dansk Komponistforening)
  • Frederik Sakham Lomborg (komponist og musiker, AUT)
  • Eva Havshøj Ohrt (souschef, Edition S) 
  • Rune Søchting (komponist)
  • Ditte Laursen (afdelingsleder, Det Kongelige Bibliotek)
  • Torben Sangild (skribent)

Vi er altid glade for at blive gjort opmærksomme på nye udgivelser m.m. Fysisk post og udgivelser med henblik på omtale/anmeldelse kan sendes til

Ansv. redaktør
Andreo Michaelo Mielczarek
Marselis Boulevard 38, 3, 301
8000 Aarhus C

Eller send gerne udgivelsen i en digital udgave pr. mail.  

Du finder kontaktoplysninger på Seismografs redaktion under fanen »Redaktion«.
 
Generelle henvendelser kan ske via denne mail.