Illustration: Signe Lupnov

AMERIKANSK COMMUNITY RADIO - FRA PACIFICA TIL EAST VILLAGE HIGH

Hvor den danske radiotradition er uløseligt forbundet med staten, skattekroner og ideen om public service, var hele idéen om radio i USA i de første mange årtier kommerciel ind til benet. Men det er også i USA, at traditionen for uafhængig, ikke-kommerciel og lytterfinansieret radio er slået igennem.
- en lydreportage fra det socialt engagerede amerikanske radiolandskab
  • Annonce

    Man skal høre meget

I juni og juli måned var Anne Clement og Jan Stricker på en rejse i USA, hvor de interviewede nogle af de mennesker, der kan fortælle historien om uafhængig amerikanske radio, og som arbejder med radio som et redskab til at mindske social ulighed.

I denne lydreportage skal du bl.a. møde Nan Rubin, en 70-årig sclerose-ramt kvinde, der siden 1970'erne været involveret i opbygningen af utallige uafhængige radiostationer og radionetværk i hele verden. Du kommer med ned i arkivet hos den første lytterfinancierede radiostation i USAs historie, KPFA, der blev grundlagt i 1949 af pacifister fra antikrigsbevægelsen. Og du møder seks unge piger fra East Village High, der er ved at lave radio til New Yorks største radiostation, WNYC. 

Produceret og tilrettelagt af Jan Stricker og Anne Neimann Clement.

Fokusartikler